DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
USUSRET CIPRU

Novog kiksa ne smije biti! Vatreni otkrio: ‘Popričali smo, ono što je između nas neka ostane između nas‘

Ne bih ja rekao da nismo dobro ušli, bila je prisutna naša dominacija, ali... - rekao je Barišić
Piše: Jutarnji list/Tomislav JuranovićObjavljeno: 26. ožujak 2021. 18:16

Nakon Rusije, i Ivana Strinića, Borna Barišić pomalo je tiho, ali konkretno preuzeo poziciju lijevog beka. I dosad skupio 16 nastupa, što je, uz činjenicu da je Dalićev starter, sasvim dovoljan naramak iskustva da komentira, pogotovo u situacijama kada situacija nije blistava.

A ovo je jedna od njih...

- Da, nitko nije očekivao poraz od Slovenije, nije nam dobro sjeo, ali opet, dobro da se dogodio sada nego poslije. Ovo se još sve stigne ispraviti. Jest, naravno da nas je poremetio, ali nije neka tragedija, prva je utakmica. Istina je da to nitko nije planirao, nikome to nije bilo na pameti, no moramo priznati na kraju da je Slovenija zaslužila pobjedu. Kada rezimiram stvari, ono što smo pružili jednostavno nije bilo dovoljno, ali ne smijemo očajavati, pogotovo jer danas igramo novu utakmicu.

Koja se pretvara u - imperativ. Nego, što ste si rekli?

- Popričali smo, analizirali, ono što je između nas neka ostane između nas, ali znamo što nam je činiti. Za početak, okrećemo se sljedećoj utakmici.

Imperativ, dakle.

- Cipar? Apsolutno! Kiksa ne smije biti. Odigrali su sa Slovačkom nulu, pokazali da nisu ekipa koja je bezvezna, nećemo se s njima komparirati, ali izgleda da nose svoje značajke koje nose opasnost. Ali, kažem, prvenstveno se neke stvari pitaju nas.

Ono što donose na Kvarner definitivno je bunker. Jeste li spremni za probijanje?

- Bunker? To nije jednostavno, probijati deset igrača i golmana, tu puno stvari dolazi do izražaja, a bolji ne pobjeđuje uvijek. Ipak, ne brinite se, mi smo spremni. Imperativ je pobjeda, danas osim pobjede nema alternative, danas moramo pokazati želju, volju, interes i uzeti tri boda.

Vrsaljko i Kovačić između redaka su naveli da je za posrtaj u Ljubljani kriv - pristup. Je li to istina?

- Ja nisam tu da pričam o taktici, tu je izbornik sa stožerom, a ja jedino znam da je ona bitna. No, možemo imati najbolju taktiku, ali ako nismo na 100 posto, onda je ona uzalud. Ne bih rekao da je pitanje pristupa: u početku smo dobro ušli, sve je štimalo, imali smo nekoliko šansi, ali nakon gola nismo uspjeli kreirati šanse, nešto je nedostajalo. A ako nismo pravi, sve pada u vodu.

Počeli smo na Stožicama dobro, ali...?

- Ne bih ja rekao da nismo dobro ušli, bila je prisutna naša dominacija, ali presjekao nas je gol - i o tome smo raspravili sami. Slovenci su odigrali odličnu utakmicu, ne smijemo ih zaboraviti, oni su to lijepo izbijali, dali su svojih 100 posto, a mi nismo pronašli rješenje. Taktika je bitna, ali ako nismo na razini, uzalud je sve to. Mi moramo danas biti pravi i ako budemo, nema brige.

U Sloveniji vas je izbornik izvadio. Igrate li danas?

- Izbornik je poslije izjavio zašto me izvadio, njegov odgovor bio je dovoljan. Neću pričati o sebi, nikad nisam.

Kakva je uopće atmosfera nakon svega?

- Atmosfera je dobra. Znate i sami, reprezentacija je uvijek u kvalifikacijama imala problema, ima ovdje puno iskusnih igrača, ne možemo biti zadovoljni, ali jedan rezultat ne može nas poremetiti. Mi smo iskusna ekipa puna velikih igrača. Ovaj rezultat sa Slovenijom dat će nam veliki motiv i siguran sam da ćemo odgovoriti.

Dakle - Cipar?

- Teško će ih biti probiti, ali naša kvaliteta mora doći do izražaja i vjerujem da ćemo uspjeti, imam vjeru u momčad. Moramo pokazati kvalitetu i motiv. Uostalom, ima još devet utakmica i ne bih postavljao pitanje odlaska u Katar. Siguran sam da ćemo tamo biti, za sve drugo je prerano stvarati neke analize. Znaš, ovo je sve stvar hrvatske reprezentacije. Nakon toliko uspjeha normalno je da postoji ovakav pritisak jer "vatreni" imaju svoju povijest i s tim se mora znati nositi. Zato je i toliki gušt i obaveza. Imamo devet utakmica i koliko sam svjestan slovenskog poraza, ne očajavam jer sam siguran da je ova reprezentacija u stanju osigurati SP - zaključio je Barišić.

Linker
19. travanj 2024 06:58