Modrić, Barišić i Brozović vraćaju se u prvih 11
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
POVRATAK KORIJENIMA

Oba strijelca i oba asistenta za golove protiv Švicarske sele na klupu: Ovo je sastav za Švedsku!?

U reprezentaciju se teško ulazi i jednako teško ispada. Tog postulata drži se i naš izbornik...
Piše: Dražen Krušelj/Jutarnji listObjavljeno: 09. listopad 2020. 18:03

Audicija u St. Gallenu proširila je krug legitimnih kandidata za dres reprezentacije, ali nije promijenila izbornikov stav, prema kojem se u nacionalnu momčad teško ulazi i kasnije iz nje jednako teško ispada.

Drugim riječima, protiv Švedske gledat ćemo senatore koji su činili kralježnicu momčadi u Dalićevu mandatu, dok će aduti koji su u srijedu iskoračili iz sjene svoju priliku čekati na klupi. U tom ešalonu Filip Uremović trenutačno jedini izgleda kao kandidat za startera, s obzirom na to da se Vrsaljko kronično bori s ozljedama, a Jedvaj na desnom boku ne ulijeva povjerenje.

Klupski pogoni u velikim ligama još se zagrijavaju za prave stvari, i dobar dio "vatrenih" prvotimaca tek treba uhvatiti top formu, ali i u takvim okolnostima Dalić može računati na najmanje tri jake karike u sastavu.

Prvi je Luka Modrić, koji je iz startnog bloka u Realu izletio tako uvjerljivo da je Marca odmah upozorila Florentina Pereza kako bi bilo zgodno 35-godišnjaka nagraditi novim ugovorom. Nakon što se u Zenitu bez problema prilagodio na novo okruženje i zahtjeve ruske lige, Dejan Lovren morao bi biti drugi čvrsti oslonac momčadi, a njezin treći i najjači napadački adut definitivno je Andrej Kramarić, prvi izazivač Roberta Lewandowskog u borbi za bundesligašku zlatnu kopačku.

Vjerojatni sastav Hrvatske za Švedsku (4-2-3-1): Livaković - Uremović, Lovren, Vida, Barišić - Brozović, Modrić - Kramarić, Vlašić, Perišić - Petković.

Opcija B: Odluči li se Dalić ipak za oprezniji pristup, umjesto Vlašića mogli bi početi Kovačić ili Pašalić, čime bi Modrić dobio slobodu u kreaciji igre.

Linker
24. travanj 2024 13:47