Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
ZNA IZBORNIK DA JE ZASLUŽIO VIŠE

ODIGRAO JE FANTASTIČNO, ZABIO I POGODAK, ALI DALIĆU JE JEDNOG IGRAČA POSEBNO ŽAO 'Takav je bio splet okolnosti, rekao sam mu - sorry, tako je ispalo'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. srpanj 2018. 00:20

Zlatko Dalić u četvrtak je na svojem imanju na obali Drave napravio malu proslavu srebra na Svjetskom prvenstvu, bilo je pjesme, svirali su Mejaši, od “Nije u šoldima sve“ do jednog od zagorskih hitova “Pod brajde“.

Na ugodnom pikniku našli su se ministar Zdravko Marić, suprug predsjednice RH Jakov Kitarović, savjetnik Kolinde Grabar-Kitarović Tomislav Madžar, HNS-ovi ljudi Marijan Kustić, Nenad Horvatić, Stjepan Merkaš i mnogi drugi, a bilo je govora o svemu. O veličanstvenom uspjehu u Rusiji, velikom slavlju u domovini...Zlatko Dalić otkrio je puno toga, kao i ime igrača kojih mu je bilo najviše žao u Rusiji.

Je li vas stvarno uhvatio strah kad ste držali Domagoja Vidu na autobusu?

- U jednom je času to otišlo predaleko, a počela je padati kišica pa je bilo sklisko. Bilo je opasno, pogotovo u Savskoj. Svi smo pazili jedni druge, Subašić je jednom spasio Vidu, poletio je bio dolje. Te ti stvari pokazuju da je to to. Iza nas je 55 dana punog respekta i tolerancije. Nije bilo lako Badelju i Ćorluki. Milan je bio kod mene u prvoj postavi, a spletom okolnosti nije igrao. Rekao sam mu “sorry, tako je ispalo”. Njega mi je najviše žao. Brozović je igrao sjajno. Vedran je shvatio da Lovren i Vida odlično funkcioniraju. Po pitanju odnosa i zajedništva napravio sam tri sastanka.

Kazao je da je Pivarić protiv Danske sam rekao da će pucati jedanaesterac, a Rebić da neće.

- Nikad ne odredim unaprijed tko će pucati, to se dogovorimo kad vidimo tko je najsposobniji u tom trenu. Luki sam s Danskom rekao da mora pucati, biti vođa, ali i da nisam, sâm bi to napravio.

Najviše ga je emotivno ispraznila upravo Danska.

- Da smo ispali, što bismo napravili, ništa.

Nakon Islanda je bilo pitanja zašto Lovre Kalinić nije prvi golman.

- Nisam bio u dvojbi jer bih onda počeo lutati. Kalinić je vrhunska kvaliteta, ali da sam maknuo Subašića, a da se Kaliniću dogodila pogreška, onda bih izgubio obojicu. Drago mi je da su svi igrali, osim Livakovića.

Po imenima je sastav bio kao prije, jedino je novo ime Rebić.

- Rekao sam još u Americi da je to to. Zvao sam Niku Kovača više puta, njega je on spasio i preporodio. Rebić je donio energiju, snagu, brzinu, borbenost. Kad prvi blok, on i Mandžo, tako igra obranu, onda to povuče i druge. Lovren i Vida bili su odlični, ali i zato što nije puno toga došlo do njih.

Linker
30. travanj 2024 22:13