DIMITAR DILKOFF Afp
KRATKO ‘KOCKASTI‘

Odlazak Sose u Njemačku bio bi treći veliki ‘bijeg‘! Jedno ime većina navijača Hrvatske ne može prežaliti

Desni bek i kapetan Lokomotive također je bio hrvatski U-21 reprezentativac
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. svibanj 2021. 18:30

Ode li Borna Sosa u Njemačku bit će to treći zvučni slučaj odlaska hrvatskog reprezentativca iz "kockastog" dresa. Prvi je, dakako, bio Arijan Ademi, koji je 2014., kad je postalo jasno da su Niki Kovaču za SP u Brazilu ispred njega Mate Maleš i Ivan Močinić, odlučio prihvatiti poziv Makedonije, ispuniti obećanje koje je dao tamošnjem Savezu i zaigrao je za tu reprezentaciju.

Prije toga Ademi je već imao tri nastupa za A reprezentaciju Hrvatske, ali u prijateljskim utakmicama pa je još uvijek mogao promijeniti nogometno državljanstvo.

Drugi je bio slučaj Frana Karačića, koji je najsličniji Sosinom potencijalnom odlasku. Naime, desni bek i kapetan Lokomotive također je bio hrvatski U-21 reprezentativac, ali je dobio poziv Australije, jer otamo vuče korijene.

Po brzom postupku dobio je australsko državljanstvo i našao se na širem popisu za SP u Rusiju, bio je na pripremama, ali je onda otpao s liste putnika. I nikad kasnije više nije bio u reprezentaciji, niti zaigrao za Australiju, a povratak pod hrvatsku zastavu bio je nemoguć zbog strogih FIFA-inih pravila.

Linker
20. travanj 2024 08:48