RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
KRAJ JEDNE ERE?

Održana Skupština HNS-a: Davor Šuker bi mogao otići odmah nakon Eura! Evo tko bi ga mogao naslijediti

Kao glavni kandidat za njegova nasljednika spominje se Marijan Kustić
Piše: SNObjavljeno: 02. lipanj 2021. 14:18

Danas je u Zagrebu održana redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza. Sjednicu je sazvalo 14 od ukupno 16 članova IO-a, a na njoj je utvrđen i novi datum izbora za predsjednika. Zastupnici na skupštini odredili su 29. srpnja ove godine kao datum izborne sjednice Skupštine HNS-a.

Iako je aktualni predsjednik Davor Šuker tražio da izbor bude održan u prosincu to se ipak nije dogodilo. Ovo bi drugim riječima mogao značiti i kraj za Šukera kada je mjesto predsjednika u pitanju.

Aktualni izvršni direktor saveza Marijan Kustić prvi je favorit za njegova nasljednika, a nije nemoguća niti opcija da se pojavi i neki drugi kandidat kao što je Tomislav Svetina, kojega kao favorita vidi Zagrebački nogometni savez. Ostaje za vidjeti kako će se sve odigrati, ali Šukeru se ozbljino primakao kraj na čelnoj poziciji u hrvatskom nogometu.

Osim datuma izborne Skupštine, usvojen je i novi Statut HNS-a, a osnovne izmjene bile su oko sastava Skupštine. Prema novom Statutu, županijski nogometni savezi imaju dva zastupnika, a klubovi Prve lige po jednog zastupnika, dok su ostali dionici zastupljeni po jednakim načelima kao do sada (2. i 3. HNL, klubovi ispod 3. HNL, ženski i mali nogomet, treneri i igrači).

Skupština je usvojila Izvješće o radu i Završni račun za 2020. godinu te financijsko izvješće revizora.

Linker
26. travanj 2024 07:44