AFP
JAČI OD SVIH NEVOLJA

Oduševljeni Vrsaljko za SN: ‘Napokon! Ovako nešto sam doživio prvi put nakon čak četiri godine...‘

U ožujku je slavio na Anfieldu. Otad je prošao lockdown, operacije, infekciju i koronavirus...
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 01. prosinac 2020. 15:02

U ponedjeljak je prijepodne njegova poruka zvučala kao oslobođenje.

"U petak se priključujem momčadi!"

Šime Vrsaljko dugo je čekao tu vijest, i sada se napokon dogodila. Od posljednje utakmice koju je u ovoj godini igrao, a bio je to uzvrat Lige prvaka sa Liverpoolom na Anfieldu, prošlo je osam mjeseci i 20 dana. Natiskalo se doista sve u tih 26 dana, od lockdowna, jedne, druge pa treće artroskopije zbog šavova, infekcije i čišćenja koljena, usput i zaraza korona virusom. Naposljetku, nakon što je prošlog tjedna počeo trenirati sa loptom, po posebnom programu i trenerom za oporavak, Vrsaljko je od ponedjeljka drugi čovjek...

-I bome jesam. Osjećam se dobro već više dana i treninga, ali nisam htio još likovati. Tih devet dana, pa do ovog ponedjejka, puhao sam i na hladno. No, sada kada smo odradili nekoliko najjačih testova u kampu i sve je prošlo u najboljem u redu, mogu ustvrditi da sam sretan. Prvi puta nakon skoro četiri godine radio sam baš sve što može maksimalno opteretiti koljeno i nema ni minimalne boli. To je fantastičan osjećaj, fantastičan..."

Vrsaljko je, kako nam je pojašnjavao, trčao sprintove uzbrdo, pa onda sprint sa saonicama, pa sprintevi sa promjenom uz prsluk za kilažom, sprint iz nule i maksimalna brzina, kočenje i promjene smjera pod 180 stupnjeva.
-Taj testni trening prošao je baš kao nekad, radio sve pod punim intenzitetom a što do nedavno nisam nikako mogao. Znate, igrač najbolje osjeća svoje tijelo i njegove signale. Ovo je doista prvi put da sam ono top osjećaja da je to to. Osjećam onu staru snagu i moć koja me krasila. To je izvanredno."

image
AFP

Ok, ali još morate nadoknaditi propušteno u tzv.normalnom treningu sa momčadi. Trebate i paziti na disbalans mišićne mase, odnosno da nešto ne strada od "novih-starih" napora?
-To će struka dozirati. Mene nikad nije bilo strah ničega. Ok, opreznije ću krenuti jer je mudrije, pogotovo nakon svega što sam prošao. No, kako sam se prije onako šepav brzo napunio energijom, onda bi sada trebalo ići i brže. Najvažnije je da sam klinički riješio probleme, snaga će doći brzo."

Da ste bili malo oprezniji u bližoj prošlosti možda bi jednostavnije prošli te zdravstvene probleme?
-Mah, svaka situacija ima svoju priču. Osobno, ponosam sam na svaki šav i bol koju sam prošao, jer doživljeno prije Rusije, i na SP-u pogotovo, vrijedilo je svega toga..."

Trener Simeone će biti posebno zadovoljan. Ima samo Trippiera, koji stalno igra na boku i treba mu malo i odmora. Kad planirate da bi mogli biti u konkurenciji za utakmicu?
-To će odrediti trener, moje je samo da radim do daske. Do petka ću kombinirati trening na terenu i teretanu." - zaključio je vidno sretni Vrsaljko, kojeg u kadru za igru možemo očekivati, kako najavljuju u klubu, oko 10.prosinca. Prvenstvo se igra bez pauze, stoga je izvjesno da bismo Vrsaljka mogli vidjeti u akciji prije Božića. Biti će mu to sasvim sigurno najljepši poklon...

Linker
23. travanj 2024 03:37