Dion Drena Beljo u dresu mlade reprezentacije

 Željko Hajdinjak/Cropix
VELIKA PRILIKA

Oglasio se novi napadač Vatrenih: ‘Treću godinu zaredom događa mi se ista stvar. Već sam navikao‘

"Ne bi mi bio problem da se odmah nakon Lige nacija pridružim U21 reprezentaciji"
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. svibanj 2023. 20:15

Budućnost napada nogometne reprezentacije je počela. Dion Drena Beljo našao se na popisu izbornika Dalića za završni turnir Lige nacija.

- Iskreno, oduševio sam se, neopisiv je osjećaj. Vjerujem da je većina igrača tako reagirala na prvi poziv u reprezentaciju, pogotovo kada još mlad dođeš na tu razinu - prva je reakcija mladog napadača Augsburga, koji je inače prije tri mjeseca napunio tek 21 godinu.

Ne krije da se nadao pozivu.

- Kao i svaki igrač koji igra na određenoj razini, naravno da sam priželjkivao da bi poziv mogao doći - iskren je Beljo.

Njegov Augsburg se odmah na klupskim stranicama pohvalio pozivom svoga napadača i, bez pretjerivanja, jednog od svojih najboljih igrača. Uostalom, od posljednjih pet golova bavarske momčadi, Beljo je sudjelovao kod čak četiri - dva je zabio, a za još dva asistirao.

- Iz kluba su mi i javili da je stigao poziv. Vidim da su baš sretni i zadovoljni.

Čestitke mu stižu sa svih strana, a istog se poslijepodneva čuo i s donedavnim suigračem iz Osijeka, s kojim će sada dijeliti svlačionicu u nacionalnoj vrsti.

- Čuo sam se s Ivušićem i baš mi je drago što ćemo se opet vidjeti.

U reprezentaciji će tako biti igrači s kojima je Beljo već igrao, protiv kojih je igrao, ali u većini su oni koje je do sada uglavnom gledao.

- Sigurno će mi biti čast igrati s takvim igračima poput Modrića, koji je osvojio sve što je mogao osvojiti, pa Kovačić, Brozović... Sve su to velika imena.

Bila je ovo intenzivnih godinu dana za Belju. U Osijeku se jesenas potvrdio kao jedan od najboljih nogometaša HNL-a, ubrzo je uslijedio transfer u Augsburg, pa onda i prvi bundesligaški gol, a sada je stigao i poziv u reprezentaciju.

- Da mi je netko to ljetos rekao, vjerojatno ne bih povjerovao, ali pun sam samopouzdanja, odlična je sezona iza mene, presretan sam kako se sve odvija - kaže Beljo.

No, prije okupljanja morat će se posvetiti klubu. Uoči posljednjeg bundesligaškog kola Augsburg još uvijek nije matematički potvrdio opstanak. Iako je još prije nekoliko tjedana izgledalo kako neće imati takvih briga, s dva poraza u posljednja dva kola opet su se vratili u neizvjesnost.

- Još nismo osigurali opstanak i nadam se da ćemo ga u posljednjem kolu potvrditi, pa da mogu mirno otići na okupljanje reprezentacije - kaže Beljo pred gostovanje svoje momčadi u Mönchengladbachu.

Poziv Belje u reprezentaciju možda će pokvariti planove U-21 nacionalne vrste. Naime, završni turnir Lige nacija završava 18. lipnja, a već 21. lipnja počinje Europsko prvenstvo U-21 reprezentacija.

- Nisam još kontaktirao ni s kime iz HNS-a, tako da ne znam je li moguće da se odmah nakon Lige nacija priključim U-21 reprezentaciji. To mi ne bi bio problem, volio bih pomoći koliko god mogu - kaže Beljo.

Nema problem da provede još jedno ljeto bez odmora?

- Ha-ha, treća godina za redom. Navikao sam već...

Linker
23. travanj 2024 12:05