JOSIP BANDIC Cropix
NESVAKIDAŠNJA SCENA

Olić komentirao bizarnu situaciju: ‘To nisam vidio u karijeri. Dobro da mi igrači nisu otišli u svlačionicu‘

‘Čavlina? Nakon ovih problema koje je imao u klubu i intervjua koji je dao, imao je turbulentnu noć i dan‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. rujan 2024. 20:39

Nakon utakmice u kojoj je Hrvatska s 2:1 pobijedila Farske Otoke, izbornik Ivica Olić je kazao:

- Farski otoci su se pokazali kao čvrsti i neugodni. Isti problem napravili su i Portugalcima, s tim da su oni nakon sat vremena utakmice, kad su postigli prvi pogodak, onda brzo zabili i drugi nakon kojeg su se Farani raspali. Mislio sam da ćemo mi nakon našeg drugog pogotka, pogotovo s igračem više mirno završiti utakmicu. Na kraju smo morali biti nemirni, pa onda ono sviranje kraja utakmice prije kraja, pa reakcija četvrtog suca, to nisam vidio u karijeri. Dobro da mi igrači nisu otišli u svlačionicu kad je sudac prvi put odsvirao kraj. Ali ovo je važna pobjeda, ovo su važna tri boda, nakon tri poraza i 13 primljenih golova - kazao je Olić, a onda je nastavio.

- Posebno moram zahvaliti našem kapetanu Nikoli Čavlini. Nakon ovih problema koje je imao u klubu i intervjua koji je dao, imao je turbulentnu noć i dan. Svi znamo o čemu se radi... Pokazao je da je karakteran mladić, iz moje perspektive, on je igrač utakmice. Definitivno se dokazao kao vođa ove momčadi.

Kazao je izbornik na pitanje je li bilo mnogo stresa pred kraj utakmice ovo:

- U posljednje vrijeme sam imao jako puno stresova. Sjetite se Albanije, Italije na Euru... Dobivali smo golove u posljednjim sekundama. Ovoga puta završetak je bio sretan. Drago mi je da smo upisali tri boda koja su nam bila neophodna. Isto tako smo detektirali jako puno problema. Za pet dana nas očekuje jedan sasvim drukčiji suparnik, Portugal je favorit naše grupe. Oni će nas kazniti ako ćemo dozvoljavati da prolaze kraj nas kao Farani koji su bili bolji od nas u svim duelima koji su bili 50:50. Kad sam već hvalio Čavlinu, našeg kapetana, moram i Soldu koji je sjajno kontrolirao sredinu travnjaka - zaključio je Olić.

Linker
07. rujan 2024 00:20