REUTERS/Antonio Bronic
IZLUDIO JE ENGLESKU ZVIJEZDU

ON JE DALIĆEV NAJVEĆI DOBITAK IZ BITKE S RUJEVICE Junak se oglasio nakon teško osvojenog boda: Pokazao sam da se reprezentacija može osloniti na mene'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. listopad 2018. 10:13

Utakmica 2. kola Lige nacija između Hrvatske i Engleske završila je podjelom bodova i bez pogodaka 0:0.

Hrvatski igrači su uglavnom bili zadovoljni ishodom na praznoj Rujevici s koje odnose svoj prvi bod na ovom natjecanju, ali i bod bitan za podizanje samopouzdanja koje je uzdrmao visoki poraz od Španjolske (6:0).

Nakon susreta kapetan Luka Modrić je kazao:

- Dali smo maksimum, koliko smo mogli, pogotovo u ovim uvjetima. Odigrali smo dosta dobru utakmicu, čvrstu i ovaj bod je dobar. I bitan za podizanje samopouzdanja za buduće utakmice, nakon lošeg rezultata u Španjolskoj.

Jasno da je puno toga bilo drugačije nego na Svjetskom prvenstvu.

- To je neusporedivo, ovo je bitno drugačija utakmica. Uvjeti su bili nenogometni, i oni i mi dali smo koliko možemo u ovom trenutku. Utakmica je bila sasvim korektna, bilo je šansi s jedne i druge strane, bod je korektan, ishod najrealniji. Nije lijepo igrati pred praznim tribinama, nije dobar osjećaj i želim da to bude zadnja. Vjerujem da se to više neće ponavljati, ovo jest zadnje što se tiče kazne koju smo morali odraditi. Vjerujem da smo imali publiku, rezultat bi bio čak i bolji. Ali što je tu je.

Dalić je oslobodio obveze igranja protiv Jordana trojice: Modrića, Rakitića i Lovrena. Istina, Kovačić se žali na ozljedu, Vida na virozu… Subota će definirati konačan popis kandidata za ponedjeljak.

- Meni je bitno da se kroz treninge u Realu pokušam dignuti fizički do sljedećih utakmica i da se vratim na svoj nivo.

Još jednom je dao podršku Ligi nacija.

- Ritam zbog nje nije ništa naporniji, da nema Lige nacija, bile bi prijateljske utakmice. Rekao sam da mi se sviđa, to su veliki dvoboji protiv velikih protivnika, i to dobro. Jedino je nama, možda, došlo prerano da igramo tako jake utakmice nakon svega što nam se događalo na Svjetskom prvenstvu i emotivnog pražnjenja. No, moramo se, kako god znamo podignuti i prikazivati što bolju igru u budućnosti.

Istaknuo je da očekuje bolje rezultate i Reala.

- Naravno, to je naša obveza, Reala kao kluba, da igra dobro i pobjeđuje. Vjerujem da ćemo u sljedećim utakmicama popraviti našu igru, da ćemo biti Real koji je bio strah i trepet u Europi, također i u španjolskom nogometu.

Mateo Kovačić igrao je od prve minute protiv Engleza u čijoj je sada ligi.

- Zadovoljan sam. Bila je teška utakmica kao što smo i očekivali, pred praznim tribinama, što je jako loše. Rezultat je fer. Imali smo šanse, ali i oni. Protiv svake ekipe je u današnjem nogometu teško igrati, svi trče i bore se. Teren je bio malo lošiji, ali unatoč tome, napravili smo nekoliko šansi.

Dejan Lovren slično je konstatirao:

- Dobro je bio, bolje nego protiv Španjolske, s kojom nismo baš odradili bajno. Ovo je već bilo na tragu Rusije. Pokazali smo karakter, sami smo sebe natjerali da odradimo kvalitetnije. Znali smo da neće biti gledatelja, nije lako tako igrati, na kraju je dojam pozitivan. Pogotovo kad pogledate da smo imali i dosta promjena u ekipi, popriličan broj igrača je prvi put s nama. Dobro je izgledalo, to je zalog za bolje sutra, sad stvaramo pozitivu da bismo u ožujku krenuli kako treba.

Golovi nedostaju.

- Doći će. Ne brinem se. Rebić je dobro odradio posao, imao je i prilike, Kramarić fantastično, Perišić kao i uvijek. Naravno da nedostaje Mandžukić, ali bez svakog se može.

Na kraju je podvukao:

- Rekao sam da je Liga nacija bezvezno natjecanje, ali ipak radi se o reprezentaciji, ja to volim, to i drugi igrači cijene. Profesionalci smo, idemo to odraditi kako treba, do kraja.

Dominik Livaković je s nekoliko obrana bio junak večeri.

- Pokazao sam da se reprezentacija može osloniti na mene. Šteta što nismo pobijedili, imali smo i mi nekoliko prilika. No, s tih 0:0 malo smo isprali gorak okus iz Španjolske.

Dvaput je Rashford došao pred njega.

- Išao sam malo ranije, priznajem, dobro je ispalo. Englezi su visoko izlazili, bilo je teško igrati.

Autoritativno se postavio od starta, davao savjete igračima iako je zapravo prvi put igrao za A reprezentaciju u službenoj utakmici. U Kini je bila u biti C ekipa, kad je formalno debitirao:

- Znam, morao sam, trener vratara u Dinamu (Silvije Čavlina!) bi bio ljut na mene da se nisam derao.

Rezultati by SofaScore

Linker
28. travanj 2024 06:05