BORIS KOVACEV/CROPIX
POTEZ KOJI SE PAMTI

‘On je dobar momak, ima i rodbinu u Zagrebu, ali napravio sam to na Marakani kako bi nam osigurao SP!‘

Nekadašnji hrvatski reprezentativac prokomentirao je jedan od poteza koji su mu obilježili karijeru.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2021. 08:00

Josip Šimunić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i aktualni izbornik U-19 selekcije, bio je gost u našem SuperSportske podcastu. Legenda Vatrenih prisjetila se jednog od poteza koji mu je obilježio karijeru u hrvatskom dresu.

Dogodio se on na utakmici između Srbije i Hrvatske, odigrane na beogradskom stadionu Marakana u rujnu 2013. godine. U remiju (1:1) ostao je upamćen start Šimunića na igrača Srbije, Miralema Sulejmanija potkraj dvoboja.

Hrvatski je obrambeni igrač tada zaradio crveni karton, a igru je napustio uz brojne neugodne povike fanatičnih srpskih navijača. Sportsko rivalstvo dviju država tada je dobilo jednu novu dimenziju...

Koliko si davao za Hrvatsku moglo se vidjeti na toj utakmici. Ni sekunde nisi dvojio kada je trebalo napraviti crveni karton da se spasi rezultat, da ne izgubimo - upitao je Šimunića Robert Šola, glavni urednik SN.

- To je nogomet. Mnogi treneri danas govori o sustavima i načinima igre. Međutim, nogomet je trenutak, situacija. Netko pogodi s odlukom pa napravi ono što je trebalo, netko to ne napravi. Kad nešto moraš, nije ti teško to napraviti - rekao je Šimunić.

Hrvatska je bodom s te utakmice praktički osigurala nastup u doigravanju za Svjetsko prvenstvo u Braziiu. Da je Sulejmani prošao Šimunića, toga boda vjerojatno ne bi bilo.

- Igrali smo s Belgijom doma, ali bili smo sigurno drugi. I sada, 1:1 u 81. minuti... Da sam ja stao 5-6 metara ispred, što sam i trebao, to se ne bi niti dogodilo. Međutim, bilo je kako je bilo. Hvala Bogu, bodom smo ušli u doigravanje i izborili SP. Svatko daje sve od sebe za nacionalni dres. Onaj tko to ne daje, tamo mu nije mjesto.

Sa Sulejmanijem se nije čuo, ali...

- Upoznali smo se još ranije, kada smo se sučelili u Ligi prvaka, dok sam igrao u Dinamu, a on u Ajaxu. Dobar je momak, inače ima i rodbinu tu u Zagrebu - rekao je Šimunić.

Cijeli SuperSportske podcast #21 pogledajte u nastavku:

Linker
03. svibanj 2024 07:03