ANTHONY WALLACE Afp
VAŽNA KARIKA

On je jedan od onih s kojima bi Vatreni mogli imati puno problema: ‘O Kataru još ne razmišljam‘

‘Sada je najvažnije dobro početi sezonu sa Sevillom kako bi mogli misliti o velikim stvarima‘
Piše: HinaObjavljeno: 26. srpanj 2022. 18:21

žMarokanski vratar Yassine Bounou Bono”, koji je prošle sezone primio najmanje golova u Primeri, rekao je da će ostati u Sevilli, a da o Svjetskom prvenstvu neće razmišljati sve dok ono ne počne u studenom.

Maroko, na čijim se vratima nalazi 31-godišnji Bono, igrat će u skupini s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Svjetsko prvenstvo je nešto o čemu sanja svaki nogometaš. Sada, srećom, imam priliku nastupiti ondje s Marokom. Do studenog i prosinca neću razmišljati o njemu”, rekao je u intervjuu za španjolske novine Marca objavljenom u utorak.

"Sada je najvažnije dobro početi sezonu sa Sevillom kako bi smo bili u privilegiranom položaju kada se vratimo sa SP-a. Započnemo li s pobjedama, u siječnju i veljači ćemo moći razmišljati o velikim stvarima”, dodao je vratar sa 44 nastupa za Maroko.

Bono je prošle sezone bio 31 put među vratnicama Seville u španjolskom prvenstvu gdje je primio 24 gola pa je osvojio nagradu “Zamora” koju svake godine dodjeljuje Marca vrataru s prosječno najmanje primljenh pogodaka. Iza njega je ostao Thibaut Courtois, vratar Real Madrida koji bi također trebao nastupiti na Svjetskom prvenstvu za Belgiju.

"Iskreno, za mene je najveća nagrada bila kada bih počinjao utakmice, kada bih se natjecao. No to priznanje je svakako lijepo, a također i dobro za ekipu. Sada pak počinjemo novu sezonu u kojoj ćemo nastojati ostvariti ciljeve koje nismo uspjeli prošle sezone" rekao je.

Sevilla je lani ispala u skupini Lige prvaka, a zatim u osmini finala Europske lige i španjolskog Kupa, te je zauzela četvrto mjesto u prvenstvu.

Sa Sevillom ima ugovor na još tri sezone i ne razmišlja o odlasku ovog ljeta, pa će u nadolazećoj sezoni ostati suigrač hrvatskog veznjaka Ivana Rakitića (34).

“Tijekom godišnjeg odmora sam se odmarao i razmišljao o lijepoj sezoni sa Sevillom te o želji koju imam za nastupanjem za ovaj klub”, izjavio je.

Sevilla je dosad odigrala dvije pripremne utakmice. Remizirala je 1-1 s Tottenhamom u Južnoj Koreji, te 1-1 s lisabonskim Sportingom na njegovom terenu gdje ga je zatim pobijedila na jedanaesterce.

“Nije se lako natjecati s Real Madridom, Barcelonom i Atleticom iz godine u godinu. Mi moramo ići od manjeg prema većem, nastojati s četvrte pozicije završiti sezonu na trećoj. Pa na drugoj…U jednom trenutku će doći ono za što se borimo”, zaključio je Bono.

Linker
26. srpanj 2022 19:34