Zlatko Dalić

 MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
ČEKA SE KONAČNA ODLUKA

Otkriveno tko je prekobrojni na Dalićevom popisu? Nijedna druga kombinacija ne bi imala velikog smisla

Neki koji će biti otpisani na pripremama imat će pakleno ljeto, ‘bit će u Rimu, a papu neće vidjeti‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. lipanj 2023. 10:42

Mlada reprezentacija, koju vodi izbornik Dragan Skočić, u utorak se u 10 sati okuplja na maksimirskom stadionu, a nakon toga kreće na pripreme u Medulin, koje će trajati do 19. lipnja, a toga dana iz zračne luke Pula kreće u Bukurešt na Europsko prvenstvo, koje se igra od 21. lipnja do 8. srpnja u Rumunjskoj i Gruziji. Hrvatska će na Euru igrati u skupini protiv Ukrajine, Španjolske i Rumunjske.

Izbornik Skočić je već prije objavio preliminarnu listu igrača, a sada je na nju za pripreme u Medulinu dodao još neka imena. Izbornik je naknadne pozive uputio Roku Jureškinu (Benevento), Mauru Perkoviću (Dinamo), Krešimiru Krizmaniću (Gorica), Micheleu Šegi (Varaždin), Luki Jeleniću (Varaždin), Niki Galešiću (Rijeka) i Morisu Valinčiću (Široki Brijeg).

Strano tijelo

Dion Drena Beljo pozvan je u A reprezentaciju, te će se eventualno priključiti U-21 reprezentaciji ovisno o odluci i planovima izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića, koji u ponedjeljak 5. lipnja do ponoći treba prijaviti konačni popis igrača za završni turnir Lige nacija. Stipe Biuk priključit će se mladoj vrsti ovisno o dogovoru s klubom, Los Angelesom.

Bit će zanimljivo pogledati hoće li se Beljo pojaviti na okupljanju mlade vrste u utorak ili će ipak s Dalićevom vrstom u Rotterdam. Ipak, a to i jest zapravo logično, Belju očekujemo na pripremama u vrsti Dragana Skočića, on bi trebao po svemu biti taj 24. igrač koji će ispasti s Dalićevog popisa za Ligu nacija. Jer druga kombinacija, po kojoj bi možda Beljo otputovao u Rotterdam, a otpao netko drugi s Dalićevog popisa, zapravo i ne bi imala nekog velikog smisla kad se radi o eventualnom Beljinom nastupanju ne Europskom U-21 prvenstvu. To bi značilo da napadač Augsburga ne bi proveo niti minute na pripremama s mladima, a onda bi u Skočićevu vrstu stigao kao neko, mogli bi ga tako nazvati, strano tijelo.

image

Dion Drena Beljo

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Konačno, na pripremama u Medulinu za poziciju napadača borit će se drugi dečki, također napadačke dragocjenosti hrvatskog nogometa, pa ne bi bilo normalno da im Beljo, bez obzira na sve svoje kvalitete i potentnost, oduzme mjesto. A dodatak svemu, teško je vjerovati da bi Beljo na završnici Lige nacija mogao dobiti neku minutažu kraj Ivana Perišića, Andreja Kramarića, Brune Petkovića ili Marka Livaje...

Sve u svemu, upravo bi Dion Drena Beljo mogao biti faktor X mlade reprezentacije na Europskom prvenstvu.

Skočić je na pripreme u Medulinu pozvao ukupno 28 igrača, a na Europsko prvenstvo vodi 20 igrača plus 3 vratara. S liste koja će biti na pripremama u Medulinu otpast će za Europsko prvenstvo pet igrača. Koji će biti ti nesretnici vidjet će se do 14. lipnja, to je dan kad se konačna lista mora predati UEFA-i. Naravno da će oni koji otpadnu s liste za Euro biti iznimno nezadovoljni i tužni jer igrati na Euru i pokušati izboriti Olimpijske igre svakako je nešto što se na zaboravlja.

Pakleno ljeto

Neki koji će biti otpisani na medulinskim pripremama imat će pakleno ljeto, “bit će u Rimu, a papu neće vidjeti”. Proći će pripreme u Medulinu, neće vidjeti Euro, a praktički nekoliko dana nakon što saznaju da ih je Skočić prekrižio, morat će se pojaviti na pripremama svojih klubova. Naravno, postoji i mogućnost da ih klubovi oslobode obveza dolaska na početak priprema...

No takav je život, uvijek netko mora otpasti s popisa prije velikog natjecanja. Na dečkima je sada da u Medulinu pokušaju izboriti Skočićevo povjerenje i da čekiraju avionsku kartu za Bukurešt.

SKOČIĆEV POPIS ZA PRIPREME

Konačni popis igrača koji su pozvani na pripreme mlade reprezentacije u Medulin je sljedeći:

Vratari

Dominik Kotarski (PAOK), Ivor Pandur (Fortuna), Nikola Čavlina (Lokomotiva).

Braniči

David Čolina (Augsburg), Bartol Franjić (Wolfsburg), Nikola Soldo (Koln), Niko Sigur (Hajduk), Mauro Perković (Dinamo), Krešimir Krizmanić (Gorica), Luka Jelenić (Varaždin), Niko Galešić (Rijeka), Moris Valinčić (Široki Brijeg), Roko Jureškin (Benevento).

Veznjaci

Jurica Pršir (Gorica), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Martin Baturina (Dinamo), Ante Palaversa (Troyes), Veldin Hodža (Rijeka), Toni Fruk (Gorica), Marko Bulat (Dinamo).

Napadači

Roko Šimić (Zürich), Stipe Biuk (Los Angeles), Dion Drena Beljo (Augsburg), Marin Ljubičić (LASK), Gabriel Vidović (Vitesse), Luka Stojković (Lokomotiva), Matija Frigan (Rijeka), Michele Šego (Varaždin).

21.

lipnja Hrvatska u Bukureštu igra prvu utakmicu u skupini i to s Ukrajinom

24.

lipnja Hrvatska u Bukureštu igra drugu utakmicu u skupini protiv Španjolske

27.

lipnja Hrvatska u Bukureštu igra treću utakmicu u skupini s Rumunjskom

28

igrača pozvao je Dragan Skočić za medulinske pripreme

Linker
08. svibanj 2024 19:56