Zlatko Dalić

 DAMIR KRAJAC Cropix
REAKCIJE NA PORAZ

Otpala bitna uzdanica Vatrenih!? Dalić objasnio: ‘Ispričavam se svima! Idemo pokušati pobijediti Francusku‘

‘Nakon gola kojeg smo primili nismo se mogli vratiti, bilo je zaista loše. Pali smo energetski, psihički...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. lipanj 2022. 23:13

Bila je ovo traumatična večer u Gradskom vrtu. Porazom od Austrije (0:3) izabranici Zlatka Dalića otvorili su deset teških dana u Ligi nacija. U svakom slučaju bili bi teški, jer nakon čitave sezone odigrati još četiri dvoboja na visokoj razini... A sad je sve to skupa dobilo i prizvuk gorkog...

Evo kako će to iskomentirati neki od igrača, još za vrijeme prijenosa na Novoj TV. Prvi će nešto reći Lovro Majer:

- Jedno razočaranje za sve nas, čudna utakmica, prvo poluvrijeme smo dosta dobro izgledali prema naprijed, po mnom osjećaju to je izgledalo dosta dobro. Primili smo gol iz neke polukontre, to je nešto što smo cijelu utakmicu bili loši. Imali su nam dosta prostora kad bi nam uzeli loptu, to nam je bio najveći problem. Sva tri gola smo primili na taj način. Imamo još tri utakmice, moramo ostati uzdignute glave, pokazati kakvu kvalitetu imamo i nešto naučiti od ovoga. Glupo je pričati o svojoj individualnoj igri, ne bih ništa za to komentirao. Moramo bolje, ja moram bolje, ja vjerujem da će tako i biti - veli Majer.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Kako dalje?

- Zanimljivo da su i Francuzi izgubili, ali nama ništa nije gotovo. Moramo čim prije zaboraviti ovo. Imamo puno toga za izvući od danas, a ako popravimo neke detalje zbog kojih smo i izgubili utakmicu, mislim da možemo odigrati bolje i ići na pobjede u preostale tri utakmice - dodao je Lovro Majer.

A onda je pred mikrofone i kamere stao Borna Sosa

- Malo je teško sad prikupiti neke riječi. Ušli smo dobro, prvih 25-30 minuta imali posjed, kontrolu i prilike koje smo trebali realizrati. Trebali smo voditi na poluvremenu, a gubili smo. Primili dva nespretna gola u nastavku i utakmica je otišla u totalno krivom smjeru. Kad te ne ide, onda te ne ide baš ništa. Svaka čast njima, odigrali su jako dobru utakmicu i zasluženo pobijedili. Bili su u drugom poluvremenu superiorniji od nas, ali nije ovo ništa strašno. Ima još puno utakmica, moramo skupiti glave i odigrati što bolje.

Potvrdio je branič Stuttgarta da je igru napustio zbog ozljede.

- Riječ je o ozljedi koju vučem već dva i pol mjeseca. Zasad situacija baš i nije najbolja, ali vidjet ćemo što će se napraviti. Sada ne mogu reći, na prvu je dosta bolno, ali ne mogu reći kako će biti sutra ili za dva-tri dana.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

A onda i izbornik Dalić:

- Težak poraz. Čestitam Austriji i ispričavam se našim navijačima. Mislim da smo pola sata igrali dobro, dok je bilo energije i snage. Nakon gola kojeg smo primili nismo se mogli vratiti, bilo je zaista loše. Pali smo energetski, psihički i fizički. Nismo više bili ekipa. Nemoć, loša utakmica i moramo sada tražiti popravak kroz sljedeće tri. Austrijanci su brzi, poletni, puno brži i agresivniji od nas, u tom sam segmentu nezadovoljan - veli izbornik i nastavlja:

- Sve smo mi znali o Ragnicku i njegovom načinu igre. Imali smo posjed, mi nismo mogli reagirati po izgubljenoj lopti. Griješili smo u pasovima, osvajali su nam teren iz kontri, zabijali iz dobrih akcija. Nismo bili spremni na ovo. Sad moramo pokazati karakter, ne smijemo pasti. Ovaj poraz je težak, nismo ga očekivali. Dečki su se vraćali s odmora, ali tako je i drugima. Idemo se vratiti u igru i odigrati dobru utakmicu, pokušati pobijediti u Splitu - zaključio je Dalić.

Linker
18. svibanj 2024 23:08