Mateo Kovačić
 NATALIA KOLESNIKOVA Afp
ANALIZA TRENERA

‘Ova Hrvatska izgleda puno ozbiljnije nego na Euru, ako ponovimo Moskvu imamo velike šanse u Slovačkoj!‘

‘Moram naglasiti dobar debi Sose, a Kovačić je na putu preuzimanja vodeće uloge u reprezentaciji!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. rujan 2021. 09:48

Kako je Hrvatska izgledala u Moskvi, što se može očekivati u Bratislavi? Možemo li nakon boda osvojenog na “ruskom frontu” uzeti sva tri protiv Slovaka? Jesmo li na prvoj akciji nakon Eura pokazali svoje pravo lice ili ima još prostora za napredak?

- Utakmica protiv Rusa bila je dosta kontrolirana s naše strane. To je jako pozitivno. Držim da se ona momčad koja je igrala u Moskvi - našla. I to u vrlo kratkom vremenu. Mislim da izgleda sasvim drukčije nego li je izgledala na Europskom prvenstvu. Rekao bih da je puno ozbiljnija - kaže nam Dražen Besek.

Jedino mu je žao što Hrvatska nije odnijela sva tri boda...

- Šteta jest što nismo realizirali svoje prilike. Istina, imali su i Rusi svojih prilika, to ne možemo zanemariti. Ipak, držim da je rezultat na kraju za nas pozitivan. Naravno, jasno mi je da hrvatska nogometna javnost nikada nije zadovoljna jer smo ipak naučili na dobre rezultate i pobjede. Ali. odigrati dobru utakmicu u ovakvom novom sastavu za mene je apsolutno ohrabrujuće.

Solidna partija

Kad se radi o utakmici protiv Slovačke, Besek će kazati...

image
Dražen Besek
VLADO KOS/CROPIX

- Slovačka je veliki test za Hrvatsku! Veliki u smislu toga može li se ponoviti disciplina kakvu smo imali u Moskvi, te možemo li sad nakon osvojenog boda protiv Rusa uzeti sva tri. Nisam siguran da će nam biti dovoljan bod iz Bratislave. Do sada smo porazom protiv Slovenije i Rusije ukupno izgubili pet bodova, ne bi bilo dobro da i dalje gubimo bodove. Teško ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo ako ćemo prosipati bodove. Ako ćemo u Bratislavi ponoviti igru kao protiv Rusa, mislim da imamo veliku šansu za pobjedu - zaključio je Besek.

A evo što kaže Nikola Jurčević...

- U Moskvi smo odigrali solidnu utakmicu. Bilo je dosta stvari koje su bile pozitivne. Ne treba zaboraviti da smo nakon dugo vremena jednu službenu utakmicu igrali bez Luke Modrića. Mislim da ne treba trošiti riječi koliko se igra reprezentacije vrti oko njega. Na terenu u Moskvi jednim dijelom je bila, možemo to tako kazati, nova momčad. A bilo je malo vremena za bilo kakvu posebnu taktičku pripremu. Izgledali smo jako kompaktno, imali pravu energiju, nismo dozvolili Rusiji da napravi neku ozbiljniju šansu i da nas stavi pod bilo kakav pritisak. Vidjelo se i kod nas i Rusa nekakvo zadovoljstvo remijem, tako da nismo ulazili u preveliki rizik. Kompletna reprezentacija u smislu kompaktnosti i defenzivne igre i svega ostaloga zaslužuje vrlo dobru ocjenu. Moram naglasiti dobar debi Sose, a Kovačić je na putu preuzimanja vodeće uloge u reprezentaciji.

Kaže Nikola da bi trebali biti bolji u napadačkom smislu...

image
Nikola Jurčević
HANZA MEDIA

- Trebamo biti opasniji po gol, moramo više ulaziti u završnicu. Taj nam je dio nedostajao u Moskvi. Ali, bila je to utakmica s kalkulacijom gdje smo računali da nam je bod dovoljan. Bili smo malo bolji od Rusa, limitirali smo ih, ali bez pravog ofenzivnog učinka.

Kakvu utakmicu očekuje u Slovačkoj?

- Mislim da je pogled našeg stožera na sve ove tri utakmice bio usmjeren kao na jednu cjelinu. Ne samo da smo uzeli bod Rusima, nego su i oni ostali bez dva boda na domaćem travnjaku. Bod u Slovačkoj i pobjeda nad Slovenijom nas zadržava na vrhu. A imamo nešto bolji raspored u nastavku kvalifikacija. Ali, nadam se da imamo sposobnost da scenarij bude idealan, da pobijedimo Slovačku i Sloveniju, da ovu akciju ukupno završimo sa sedam bodova - zaključio je Jurčević.

Linker
19. travanj 2024 17:10