DAMIR KRAJAC Cropix
POLOŽIO ISPIT

Ovaj je Vatreni bio jedino svijetlo ime hrvatske vrste, ali morat će podijeliti minutažu s konkurencijom

Hrvatska trenutačno ima dvojicu golmana koji kotiraju kao prvi i drugi izbor
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. lipanj 2022. 14:06

Ivica Ivušić dobio je šansu u svojem Gradskom vrtu i na kraju bio jedino istinski svijetlo ime hrvatske reprezentacije. Iako je primio tri gola, i premda su Vatreni glatko izgubili, čuvar mreže položio je ispit i potvrdio da nacionalna vrsta može na njega računati i u najtežim iskušenjima. Čak i kad je komentar na izdanje momčadi - ne ponovilo se!

Ivušić je imao šest obrana, neki su od tih šuteva bili ziceri, u dva navrata zaustavio je udarce Austrijanaca iz kaznenog prostora. Dobar je bio i u izlascima na visoke lopte, i u ispucavanjima, u svemu je odradio kvalitetan posao. Kod pogodaka nije uspio više učiniti jer to su bili vrlo precizni udarci igrača koje nitko nije ometao ili za 2:0 realizacija iz blizine.

image
VLADO KOS Cropix

Hrvatska trenutačno ima dvojicu golmana koji kotiraju kao prvi i drugi izbor, oni će zacijelo podijeliti minutažu u ove četiri utakmice Lige nacija. Ivušić je startao na prvoj, možda i zato što je igrač Osijeka. Očekivalo se da će krenuti Dominik Livaković, no čuvar mreže Dinama trebao bi dobiti priliku u nastavku natjecanja. Kako je obrana djelovala smušeno, koliko nespremno i izvan forme, ali i kako je vezni red bio šupalj i dopuštao da se dolazi na obranu lakoćom, Ivušiću komplimenti što je sačuvao koncentraciju i spasio da poraz ne bude katastrofalan. Iako 0:3 od reprezentacije od koje Hrvatska nikad nije izgubila zvuči dovoljno loše.

image
DENIS LOVROVIC Afp

U večeri Hrvatske koja nije za zaborav nego za opomenu malo je bilo dobrih pojedinaca, nešto više od ostalih nudili su u prvom dijelu i Kovačić i Majer, dok je u nastavku svjetlo bilo ugašeno gotovo do kraja, ali Ivušić je ipak ostao izdvojena priča.

Hoće li i dalje igrati u Osijeku, jesu li opcije da ovog ljeta napravi transfer izgledne, to će pokazati ljeto, no izdanje s Austrijom može mu samo popraviti rejting. Koliko god to neugodno zvuči za našu reprezentaciju. Najbolji hrvatski vratari trenutačno su u HNL-u - Livaković i Ivušić. Pitanje je dokad će to biti tako, dokad će nositi dresove naših klubova.

Linker
02. svibanj 2024 10:36