SRDJAN VRANCIC/CROPIX
HRVATSKA ZA TRICOLORE

Ovako će izgledati Dalićeva Hrvatska protiv Francuza! Ovo je četvorka koja ispada, a evo tko ulazi

Zlatko Dalić nakon dvije prve pobjede listopadski ciklus želi završiti hat-trickom za pamćenje
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. listopad 2020. 10:41

Zlatko Dalić pripremio je strategiju za Francusku i nakon dvije pobjede listopadski ciklus želi završiti hat-trickom koji bi se pamtio. Izbornikova je ideja skinuti skalp svjetskim prvacima koji su nam u Moskvi “ukrali“ krunu ispred nosa, a protekli mjesec na Stade de Franceu još jednom matirali istim rezultatom 4:2.

Za poraziti takvog protivnika Vatreni će morati odigrati gotovo savršenu utakmicu, energetski i taktički, pogotovo na visokoj razini koncentracije, jer dva-tri kratka spoja u rujnu izbacila su hrvatski sustav iz funkcije i to je bilo dovoljno da se poništi sve što je dobro napravljeno. Bez obzira u kakvom sastavu igrali Francuzi.

Što će Dalić promijeniti i s kakvom postavom ući u utakmicu u kojoj bi pobjeda bila povijesni rezultat, a poraz, odigraju li angažirano i dobro, nitko ne bi trebao posebno problematizirati? Marcelo Brozović ima dva žuta kartona i to je značajan hendikep jer on je jedini specijalist za poziciju zadnjeg veznog koji ovog časa igra na najvišoj razini. Njega je Dalić već nekoliko puta, primjerice u Cardiffu i Portu, zamijenio Mateom Kovačićem i taj potez ponovno je realno očekivati. U rasporedu 4-2-3-1, koji može biti manjom preinakom i 4-3-3, na terenu su trojica veznjaka i oko toga nema dvojbe jer Luka Modrić je lider i nositelj igre, a Nikola Vlašić etablirana mlada zvijezda.

Osim Modrić, Vlašića i Kovačića, Dalić ima još četvoricu čija su mjesta zabetonirana u momčad: Livaković, Lovren, Uremović i Perišić. Uremović je dobar, to nitko više ne dvoji, a prave konkurencije niti nema pa će morati odraditi i treću utakmicu. Ostali su vedete reprezentacije.

Osim što neće biti Brozovića, izbornik će napraviti još tri igračke promjene. U prvoj postavi neće biti Darija Melnjaka koji je već u drugom poluvremenu sa Skandinavcima pao u snazi i fokusiranosti. U Rizesporu nije navikao igrati tri utakmice u tjedan dana i još jedna ovog bi mu časa bila previše. Duje Ćaleta-Car i Josip Brekalo zadovoljili su javnost i stožer, no i oni su igrali dvaput i dobit će odmor. Na klupi će čekati šansu bude li zatrebalo.

OVAKO BI TREBAO IZGLEDATI SASTAV ZA FRANCUZE

image
Hrvatska sastav
SN

Tko ulazi? Na stopera stari Lovrenov “pajdo” Domagoj Vida, a sa zanimanjem ćemo popratiti kako će Dalić riješiti ostale tri pozicije. Prve opcije su Borna Barišić za lijevog beka, Bruno Petković za centarfora i Andrej Kramarić za još jednu napadačku poziciju. No, hoće li ipak Dalić ponuditi šansu Domagoju Bradariću kojemu bi to bila utakmica života? Protiv svjetskih prvaka iz države u kojoj igra za Lille? Bradarić može uskočiti na krilo, ali i na bekovsko mjesto, opredijeli li se izbornik za njega, a ne za Barišića. Akcije mu naglo rastu, zadobio je simpatije i medija i struke, no takvo iskušenje još nije doživio. Iako je protiv dijela francuskih reprezentativaca imao okršaj na terenu.

Bude li Andrej Kramarić dovoljno zdrav, on je siguran starter, golom Šveđanima potvrdio je formu, već duže mu vrijeme ide sve što zamisli, jedino ga ozljede nikako ne mimoilaze. Pitanje je samo hoće li krenuti na bočnoj poziciji ili u središtu napada. O tome ovisi i tko je jedanaesto ime. Je li to Bruno Petković ili Bradarić?

Na treningu će se vidjeti kakvo je stanje napadača Hoffenheima. Kao i jesu li svi ostali fit. Ukoliko bi procjena bila da Kramarić ostane džoker za drugo poluvrijeme, tada se čini da su dobre šanse da na krilima krenu Perišić i Bradarić, a Petković kao vođa napada. S time bi se dobila dodana defenzivna čvrstina na bočnim pozicijama i brzonoga rješenja za ofenzivno djelovanje. Kramarić je znao igrati i centarfora, što bi također moglo značiti istu postavku na krilima.

Zasad je jasno tko od startera sa Švedskom neće igrati, ne bude li nekih dodatnih ozljeda pa se još netko priključi tom popisu mimo očekivanja, ne i do kraja tko će u “vatru”. U svakom slučaju Hrvatska će s Tricolorima ponuditi “novo ruho” u odnosu na nedjelju!

Linker
18. travanj 2024 04:36