TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
NE IZGLEDA DOBRO

Ovi su se Hrvati žestoko opekli na putu do EURA: ‘Još imam vaučer hotela, a ne žele mi vratiti novac!‘

‘Rezervirao sam hotel u Glasgowu i sve letove čim sam saznao gdje ćemo igrati‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. svibanj 2021. 22:22

Naravno da je bilo puno hrvatskih navijača koji su planirali ići na Euro, neki su već nabavli ulaznice, drugi su "bukirali" i smještaj, let. Engleska i pogotovo London uvijek su Hrvatima primamljiva destinacija, gledati utakmicu na Wembleyju - neprocjenjivo. No, isto tako mnogi su i odustali, što nekad i nije tako jednostavno, čak niti u ovim pandemijskim vremenima. Tako nam je Goran iz Zagreba opisao svoj slučaj...

- Rezervirao sam hotel u Glasgowu i sve letove čim sam saznao gdje ćemo igrati i prije nego što sam nabavio ulaznice. Kad je počela pandemija i Euro je odgođen, tražio sam od tog hotela da mi vrati novac, međutim, tamo nisu pristali na tu opciju, već su mi nakon nekog vremena ponudili vaučer da boravak iskoristim u nekom drugom terminu. Sad me čeka hotel u Glasgowu, ali neću ići na Euro, pa ne znam još kako ću i hoću li iskoristiti taj vaučer. Što se tiče avionske karte, dobio sam također vaučer, ali njega mogu iskoristiti i za neki drugi let, ajde, barem nešto - ispričao nam je Goran.

U London je mislio i Mislav, čovjek koji je Hrvatsku pratio na brojnim prvenstvima i utakmicama.
- Imao sam dogovoren smještaj kod prijatelja u Londonu, on je imao i ulaznice, planirao sam putovati i na utakmice u Glasgow. Ali, sad ništa od toga, neću ići, jer je sve skupa prekomplicirano, a koliko vidim još se i ne zna koliko će uopće biti navijača na stadionima. Isplanirao sam putovanje motorom u tom terminu, utakmice prvog kruga gledat ću na TV-u negdje na putu, a kasnije, ako prođemo, vjerojatno na vikendici uz roštilj.

Nisu oni jedini, puno je takvih primjera, mnogim je navijačima lani propalo "savršeno ljeto", a ove godine, jednostavno, za Euro uz ovakve mjere, pravila i neizvjesnost nemaju ni želje ni volje, ni živaca.

Linker
19. travanj 2024 04:29