JONATHAN NACKSTRAND Afp
REBIĆEV IZOSTANAK OČEKIVAN

Ovo je 5 najvećih gubitnika nakon objave Dalićevog popisa! Izostanak jednog igrača najveće je iznenađenje

Petorica igrača svakako se mogu izdvojiti kao najveći gubitnici nakon objave popisa Zlatka Dalića
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. kolovoz 2021. 14:32

Hrvatska reprezentacija će prvo okupljanje nakon nastupa na Europskom prvenstvu imati u ponedjeljak, 30. kolovoza, a već 1. rujna ju čeka gostovanje u Moskvi, gdje će na stadionu Lužnjiki obnoviti lijepa sjećanja na Svjetsko prvenstvo 2018. te protiv domaćina Rusije odigrati utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za SP 2022. u skupini H.

Največi gubitnici nakon objave Dalićevog popisa:

Ante Rebić

Da je samo igra u pitanju, sigurno bi ostao na popisu za rujansku akciju reprezentacije, ali pitanje poziva u njegovom je slučaju šire od same igre. Nastupom na Euru nije oduševio, pamte se njegova bolja izdanja, ali s obzirom da je godinama u reprezentaciji, sigurno bi dobio novu šansu. Međutim, posljedice zbivanja nakon Eura ostavile su predubok, ključni trag na odnos igrača i izbornika. Rebićev negativni komentar o izborniku i atmosferi u reprezentaciji nisu ostali bez odjeka na status 27-ogodišnjeg napadača Milana. Stoga nepozivanje za rujanske kvalifikacije nije iznenađenje, već očekivan potez.

Bruno Petković

Za razliku od Rebića, kod centarfora Dinama može se samo govoriti o golgeterskoj formi. U devet nastupa za Dinamo na početku nove sezone upisao je jedan zgoditak, u posljednjih šest za reprezentaciju nijedan. U zadnjih 15 utakmica ukupno jedan pogodak od završetka prošle sezone. Ma koliko Petković bio važan igrač za ukupnu izvedbu Dinama, bitan zbog sudjelovanja u igri, a ne samo radi pogodaka, ipak se „devetki” zgodici logično uzimaju kao primarni kriterij uspješnosti.

Šime Vrsaljko

Već se i na Euru vidjelo da je 29-ogodišnji desni bočni Atletico Madrida pao u drugi plan Dalićevioh kombinacija. Nakon uvodnih nastupa, ostao je na klupi u dvobojima sa Škotskom i Španjolskom, a prednost je dobio Juranović. U Atleticu se dugo borio sa ozljedama, zabilježio tek 14 utakmica u Primeri tijekom dvije zadnje sezone. Kod Simeonea je na klupi, prošlog vikenda je ušao u dubokoj sudačkoj nadoknadi umjesto Carrasca. Trenutno nema kontinuitet, a shodno tome ni formu koja ga je nekoć krasila.

Milan Badelj

Euro je 32-ogodišnji zadnji vezni odgledao s klupe ostavši bez nastupa, u pripremnim dvobojima Vatrenih dobio je tek pola sata protiv Armenije. Ukupno ima tri nastupa za reprezentaciju ove kalendarske godine i kako vrijeme prolazi sve je skromniji njegov angažman među Vatrenima. Nakon devet godina u reprezentaciji ostao je bez poziva za kvalifikacijski ciklus, premda standardno igra u Genoi za koju je cijelu utakmikcu odigrao i proteklog vikedna. Ali, godine čine svoje, dolaze mlađi.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Josip Brekalo

S obzirom na godine, potencijal i formu, vjerojatno i najveće iznenađenje u kategoriji nepozvanih igrača. Na Euru je upisao tri nastupa, sasvim solidno za debitanta na velikom natjecanju. No, očito je Dalić procijenio da će mu za tri kvalifikacijska susreta sljedećeg mjeseca biti dovoljno imati Perišića, Oršića i Vlašića u konkurenciji za krilne pozicije, tim više što polivalentni Ivanušec također može ući na istu poziciju. U svakom slučaju Brekalo je out za sljedeća tri susreta.

Linker
29. travanj 2024 08:18