Ivo Grbić

 TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
NAJLJEPŠA PRIČA POLJUDA

‘Ovo je njegov san, šteta samo što nije kroz Hajduk otišao prema Europi i Vatrenima! A bilo je jasno...‘

‘Znam to pouzdano, to mu je doista bio san, da brani na svom stadionu i to za reprezentaciju‘.
Piše: Slaven Alfirević/SDObjavljeno: 13. studeni 2021. 12:22

Ivo Grbić doživljava trenutke iz snova, ovih je dana posebna priča, sve otkako ga je Marijan Mrmić ‘skautirao‘ u Lilleu, posjetio ga i vidio u kakvoj formi brani i onda predložio izborniku Zlatku Daliću da ga stave na gol umjesto Livakovića.

Priča s razvojem Grbića ide očekivanim putem, Ivo raste i napreduje i opravdava potencijal koji je pokazivao nekoć i u Hajduku, ali se tada u Poljudu, kroz gužvu u svlačionici vratara nije nametnuo, nije bilo nikoga da mu širom otvori vrata, piše Slobodna Dalmacija.

Sad je priča drugačija, evo te u Poljudu, branka je – tvoja, govore Dalić i Mrmić!

image
DARKO TOMAS/CROPIX Cropix
image
JOAQUIN CORCHERO Dppi Via Afp

A Vladimir Balić, bivši vratar Hajduka i bivši trener vratara ‘bijelih’ pratio je izbliza razvoj Ive Grbića i bio među onima koji su zagovarali njegovu darovitost.

- Drago mi je da mu karijera ide uzlaznim putem i da je dočekao da stane i na branku reprezentacije što je sanjao. Šteta što nije kroz Hajduk pronašao iskorak prema Europi, inozemstvu i reprezentaciji, jer je i u doba dok je bio u Poljudu bilo jasno, ili je barem moralo biti, da je strašan potencijal. Baš takav kakav se danas i pokazuje. Siguran sam da će dobro branit protiv Rusa i da će mu dolazak u njegov Poljud biti dodatna inspiracija. Znam to pouzdano, to mu je doista bio san, da brani na svom stadionu i to za reprezentaciju. Uvijek je bio vratar koji je u najvažnijim utakmicama iskazivao svoj maksimum.

Dakle, kad je onomad vidio Grbić da Hajduk na njega ozbiljno ne računa, odlučio je sreću potražiti drugdje i o tome je pričao i na presici, otvoreno i sabrano.

Grbić će se jednog dana, okladili bismo se, poput Lovre Kalinića i Danijela Subašića ili još ranije Tončija Gabrića vratiti u Hajduk, piše Slobodna.

Linker
19. travanj 2024 12:30