Turski igrači uoči utakmice s Armenijom

 KAREN MINASYAN Afp
PROCURIO SASTAV?

Ovo je početnih 11 Turske za obračun s Vatrenima? Dvije velike zvijezde ostaju na klupi, mijenja se i sustav

Kuntz će, kako se čini, poslušati mišljenje kritičara i s Hrvatskom zaigrati uz četvoricu otraga
Piše: SNObjavljeno: 27. ožujak 2023. 13:40

Pažnja hrvatske nogometne javnosti već je okrenuta Bursi, grad je to koji će ugostiti dvoboj 2. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo sljedeće godine u Njemačkoj. U njemu će snage odmjeriti Turska i Hrvatska, reprezentacije koje dvoboj iščekuju u oprečnim raspoloženjima. Dok je Hrvatska nes(p)retno prosula dva boda u sudačkoj nadoknadi protiv Walesa na Poljudu odigravši 1:1, Turska je na gostovanju u Armeniji slavila nakon preokreta (2:1) pa sada drži čelnu poziciju u skupini.

Nakon Armenije, turski se mediji bave pitanjima vezanim uz početni sastav reprezentacije Stefana Kuntza. S kojim će to igračima njemački strateg istrčati na Vatrene i hoće li - a to je najvažnije pitanje - promijeniti formaciju i zaigrati s četvoricom u posljednjoj liniji.

Fanatik piše o tome kako je gotovo sigurno da će Turska protiv Hrvatske igrati s četvoricom odostraga. Na to su upozoravale i neke zvijezde u krugu reprezentacije, poput Hamita Altintopa koji je izjavio kako bi "igra s trojicom protiv Hrvatske" bila ravna samoubojstvu.

Kuntz je, navodi Fanatik, odlučio poslati Meriha Demirala na klupu. Igrač Atalante nije zadovoljio izbornikove prohtjeve pa će obrambena linija ispred vratara Merta Gunoka izgledati: Onur Bulut (Besiktas) kao desni bek, Ferdi Kadioglu (Fenerbahce) kao lijevi te s dva stopera - Ozan Kabak (Hoffenheim) i Caglar Soyuncu (Leicester).

Trojku u veznom redu trebali bi sačinjavati Salih Ozcan (Dortmund), Orkun Kokcu (Feyenoord) i Hakan Calhanoglu, klupski suigrač našeg Marcela Brozovića iz Intera. U napadu će također osvanuti jedno novo lice, a to je Kerem Akturkoglu iz Galatasarayja na poziciji lijevog krila. Cengiz Under iz Rome zauzet će desnu napadačku stranu, a špicu će igrati Enes Unal iz Getafea. Akturkoglu, jasno, mijenja Cenka Tosuna, 31-godišnjak iz Besiktasa trebao bi preseliti na klupu.

Linker
19. travanj 2024 10:51