ALEXANDER VILF Sputnik Via Afp
Što će reći Karpin?

‘Ovo nije nepoštivanje ruske reprezentacije, to je činjenica!‘ Legenda Vatrenih Rusima otkrila bolnu istinu

‘U intervjuima uoči ovako važnih utakmica morate se poslužiti nekim trikovima...‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 15. studeni 2021. 16:24

Ruski sportski dnevnik Sport ekspres uzeo je za sugovornika Vedrana Ćorluku, kako bi analizirao poraz njihove reprezentacije u Splitu, a negdašnji kapetan moskovskog Lokomotiva, a sada pomoćnik hrvatskog izbornika Zlatka Dalića bio je vrlo otvoren, reklo bi se i bolno iskren prema Rusima.

- Odigrali smo jako dobru utakmicu, bio je to kvalitetan pritisak, dobro smo napadali, a nismo dopustili ništa u napadu ruskoj reprezentaciji. Mi smo i očekivali da ćemo kontrolirati ovu utakmicu, a računali smo zabiti i prije ruskog autogola u završnici - podvukao je Ćorluka za Sport ekspres, koji je i prije odlučujućeg dvoboja na Poljudu tvrdio u ruskim medijima da Hrvatska sigurno pobjeđuje i ide direktno na Svjetsko prvenstvo u Katar sljedeće godine.

- Ako usporedimo dvije momčadi, vidjet ćemo da jednostavno imamo bolji roster. Ovo nije nepoštivanje ruske reprezentacije, već je to istina, činjenica. Nadam se da će ruska reprezentacija na Svjetsko prvenstvo kroz kvalifikacije. Imam puno prijatelja iz ove zemlje i navijat ću za Rusiju.

image

Ivica Olić, Vedran Ćorluka, Zlatko Dalić

RONALD GORSIC/CROPIX

Vjerujete li da ova momčad Rusije može ići još dalje i izboriti Katar?

- Naravno da može. Odigrali ste dosta teških utakmica u ovim kvalifikacijama i pobijedili, ali moram nešto reći na hrvatskom, a to je da Rusija nema jaja u ključnim utakmicama!

Ovaj zaključak vjerojatno se neće svidjeti ruskom izborniku Karpinu, kao što nije Ćorlukina ranija izjava "da se Rusi ne ponašaju kao profesionalci" u razgovoru, koji je imao naslov "Defenzivna igra je stil ruskog nogometa".

- Mislim da je to bilo loše prevedeno ili su mi Hrvati pogrešno napisali riječi. Rekao sam da u Rusiji nema profesionalaca, kao u europskim reprezentacijama. Stoga ruske momčadi izgledaju ovako u europskim utakmicama. Također, u intervjuima uoči ovako važnih utakmica morate se poslužiti nekim trikovima, čime se nadate da će vaš protivnik izgubiti koncentraciju, ako nešto kažete. No, ne mislim da su te moje riječi imale značajan uticaj na ruske nogometaše - zaključio je Ćorluka.

Linker
20. travanj 2024 07:19