RONALD GORSIC Cropix
SLATKE BRIGE

Ovo su Vatreni za Ligu nacija, španjolska senzacija na rubu udarnih 11, ‘novi Brozović‘ čeka u niskom startu

U ekspresnom roku iskristalizirala se kralježnica momčadi u formaciji 3-5-2
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. listopad 2024. 17:33

Kad se ne bi dogodile ozljeda Josipa Šutala i privatne obveze Matea Kovačića, izbornik bi uoči Škotske imao samo slatke brige, neovisno o bolnoj istini o poziciji desnog bočnog igrača kojeg i dalje krpa ćiribu-ćiriba metodom. Krvna slika Vatrenih se ozbiljno popravlja i danas izgleda daleko bolje nego u vrijeme Eura. Novi sustav igre, novi igrači i novi polet doveli su Hrvatsku do velikog optimizma, iako je nužan i krajnji oprez pred oglede sa Škotima i Poljacima.

U ekspresnom roku iskristalizirala se kralježnica momčadi u formaciji 3-5-2 koju čine Livaković na golu. Šutalo i Gvardiol u obrani. Kovačić i Modrić u sredini terena te Kramarić u napadu. Svima je taj način igre bolji i ugodniji, osim Modrića, ali njegova je inteligencija takva da se najlakše adaptira. Hrvatska je dobila dodatnu čvrstinu koja bi s treninzima morala samo rasti. I bez Šutala, za kojeg je zamjena Martin Erlić. Zato nema nervoze čak i u situaciju kad su dva bitna "kralješka" trenutačno izvan funkcije.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

No, Vatreni nemaju samo "pilote", Dalić je dobio još niz rješenja. U formaciji s trojicom Duje Ćaleta-Car našao je sebe u reprezentaciji kao nikad ranije, donosi sigurnost i skok, a njegove slabije strane poput brzine ne dolaze toliko do izražaja jer mu kao srednjem stoperu kolege zatvaraju bokove. U veznom redu Luka Sučić ima pole-position da bude treći uz Kovačića i Modrića. Jasno ako se Kovačić pojavi na vrijeme, što se ovog časa očekuje. No, čak i da ne može igrati tu je za "šesticu" Petar Sučić, a postoje i druge varijante poput Marija Pašalića i More. Dinamovi Sučić i Baturina legitimni su kandidati za startere, ukoliko se ne dogodi sa Škotskom, barem jedan bi mogao započeti s Poljskom. U HNS-u će također kazati da je Petar Sučić novi Marcelo Brozović, isto je izjavio i Dalić. Luka Sučić u rujnu nije bio u prvom planu zato što nije igrao u klubu, u međuvremenu to se potpuno promijenilo, polako prerasta u novu zvijezdu La Lige.

image
RONALD GORSIC Cropix

Lijevi bočni u subotu bit će Sosa ili eventualno Perišić, pritom je Sosa završio na klupi Torina, desno zacijelo Jakić što je objektivno slabija točka jer nije specijalist, a čitateljima možemo dati na izbor tko treba ponijeti devetku Budimir, Matanović ili Petković. Od minule akcije Budimir je zabio četiri gola za Osasunu, od toga dva Barceloni, Petković tri za Dinamo, a Matanović koji je debitirao u Lisabonu i prvi put startao u Osijeku jedan za Eintracht.

Sastav za Škote mogao bi biti: Livaković – Erlić, Ćaleta-Car, Gvardiol – Jakić, Modrić, Kovačić, L. Sučić, Sosa - Kramarić, Matanović (Budimir, Petković).

Tko god zaigrao, plan je samo jedan - Škoti moraju pasti!

Linker
07. listopad 2024 19:33