CROPIX Cropix
VELIKOM ŽUTOM JE DOSTA

‘Pa mi stalno plačemo, Luka Modrić već ima 36 godina, jednog dana ćemo i tako morati bez njega!‘

Bez obzira na sve, na ozlijeđenog Kovačića i bolesnog Modrića, Hrvatska ide izravno na SP
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. studeni 2021. 09:58

Mateo Kovačić je otpao, kapetan Luka Modrić je bolestan! Pa, mogu li lošije vijesti u predvečerje odlučnih utakmica za odlazak u Katar, prvo s Maltom na gostovanju, pa onda s Rusijom na Poljudu!?

Uvijek može gore i od gorega, ali ovo svakako nije dobro. Kovačić igra svoj nogomet života u Chelseaju, Modrić je sa svojih 36 godina nezamjenjiv kod Ancellotija u Realu, zaista bi bio ogroman hendikep ukoliko bi i bez njega morali odigrati ovaj finiš kvalifikacija.

Svi se ipak nadamo da će Modrić, ako ne za Maltu, biti spreman za odlučni sraz s Rusima. Naravno, treba uzeti u obzir i da svaka prehlada, svaka viroza, uzima snagu i iscrpljuje organizam, tako da ponovimo, loše vijesti su nacionalnu vrstu napale baš onda kad je najmanje trebalo.

- Vjerujem da kod Luke nije ništa tako strašno, vjerujem da će igrati. Ima još vremena, naročito do Rusije - kaže nam u uvodu Robert Prosinečki.

image
LEE SMITH Afp

Kazat će Veliki Žuti da bi neigranje Modrića, uz izostanak Kovačića, bio hendikep za Hrvatsku, ali isto tako podcrtat će i ovo...

- Vidite, koga nema bez njega se - mora! Pa, i bez Luke... Hendikep ili ne, mi moramo igrati te utakmice protiv Malte i Rusije. Ako Luka slučajno neće moći zbog bolesti, igrat će zdravi. Naravno da je hendikep igrati bez Luke i Kove jer u zadnje vrijeme igraju u odličnoj formi. Međutim, ako bude tako, moramo razmišljati o igračima koji mogu igrati. Nemojmo plakati za onima kojih neće biti, pa makar se radilo i o Modriću i Kovačiću!

Jednom ćemo morati

Robi će nastaviti...

- Luka već ima 36 godina, jednog dana ćemo tako i tako morati bez njega. Vrlo brzo niti on neće više biti u reprezentaciji. Moramo se navikavati na tu situaciju. A ne da stalno plačemo jer je netko otišao ili jer netko neće igrati. Otišao je i Mandžo, pa igramo i dalje. Svi bi mi, naravno, željeli da Luka igra, da ozdravi, a ako neće moći morat ćemo u prvi plan staviti nekoga drugoga. Da, teško se Modrić može nadomjestiti, ali moramo razmišljati na pozitivan način i plasirati se u Katar - zaključio je Prosinečki.

Još jedan sjajni bivši hrvatski reprezentativac, izbornik U-19 reprezentacije Josip Šimunić, veli da će biti ogroman hendikep ako Modrić neće moći.

- Pa, koja reprezentacija na svijetu ne bi voljela imati Luku u rosteru? On je vođa, lider, znači nam iznimno mnogo. Ali, znate, ako neće moći, neće moći... Morat ćemo bez njega. Jasno, nitko njega ne može zamijeniti, ali imamo mi dobrih igrača koji te dvije ili jednu utakmicu mogu odigrati na visokoj razini. Ja se iskreno nadam da će Luka igrati, no Bože moj, ukoliko će biti drukčije, to je jednostavno nogometni život. Idemo dalje...

Spomenut će Josip još nešto...

- Ima tu, naravno, jedan problem. Modrić i Kovačić su u ovom trenutku dva ponajbolja hrvatska nogometaša! Kovačić je čudo, igrao je do ozljede konstantno, rekao bih fantastično. Svoju igru dignuo je na još veću razinu. Drago mi je zbog njega, jer je iza njegovog imena dugo stajao veliki upitnik. Mnogi su sumnjali u njega, ali uvijek je bio klasa.

Šimunić zaključuje...

- Znate, bez obzira na sve, pa makar igrali ove dvije utakmice i bez Modrića i bez Kovačića, Hrvatska ide izravno na Svjetsko prvenstvo! Mi smo mnogo kvalitetniji od Rusije, s kojom ćemo igrati vjerojatno tu odlučnu utakmicu na Poljudu gdje će biti fantastična atmosfera. Naravno, u nogometu uvijek može nešto poći po krivu, no ponavljam, ja sam uvjeren da idemo izravno u Katar, da Rusija pada u Splitu.

Linker
25. travanj 2024 15:42