LISELOTTE SABROE Afp
RIJEČ IZBORNIKA

‘Pa to je sjajno, dolaze nam finalisti posljednjeg SP-a! Hrvatska? Nevjerojatno su dominantni‘

‘Luka Modrić i Ivan Perišić su top igrači, Hrvatska ima ogromnu kvalitetu u svojoj momčadi‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. prosinac 2021. 19:56

Hrvatska nogometna reprezentacija u trećem će izdanju Lige nacija (elitna Liga A) igrati u skupini 1 zajedno s Francuskom, Danskom i Austrijom.

Tako je odlučio ždrijeb u Nyonu uoči kojeg je Hrvatska bila smještena u treću jakosnu skupinu. Dalićevi izabranici tako će ponovno igrati s Francuskom, kao u prošlom izdanju Lige nacija, odnosno, kao u finalu posljednjeg Svjetskog prvenstva gdje je Hrvatska, između ostalih, pobijedila i Dansku (osmina finala), također suparnika u skupini Lige nacija.

Hrvatska nogometna reprezentacija u trećem će izdanju Lige nacija (elitna Liga A) igrati u skupini 1 zajedno s Francuskom, Danskom i Austrijom. Tako je odlučio ždrijeb u Nyonu uoči kojeg je Hrvatska bila smještena u treću jakosnu skupinu.

Dalićevi izabranici tako će ponovno igrati s Francuskom, kao u prošlom izdanju Lige nacija, odnosno, kao u finalu posljednjeg Svjetskog prvenstva gdje je Hrvatska, između ostalih, pobijedila i Dansku (osmina finala), također suparnika u skupini Lige nacija.

Danski izbornik Kasper Hjulmand zadovoljan je ždrijebom skupine Lige nacija.

- Prije svega, sjajna iskustva očekuju naše navijače. Ranije nam je nedostajalo velikih utakmica, sad to više nije slučaj. U goste nam dolaze finalisti posljednjeg Svjetskog prvenstva, to su dvije dobre momčadi, a znamo da je Austrija bolja nego što je to pokazala u kvalifikacijama za Katar. Bit će to šest utakmica na veoma visokoj razini, sjajno je za nas da se možemo natjecati s takvim suparnicima – istaknuo je Hjulmand.

Iz njegovih riječi može se zaključiti da jako cijeni Austriju koja ima niz bundesligaških igrača, dakako i Francusku, za koju ističe kako je individualno fantastična.

- Hrvatska je još jedna reprezentacija koja voli igrati nogomet. Nevjerojatno su dominantni kad igraju, i jako puno su na lopti. Njihov vezni red je iznimno jak, to je jednostavno doista dobra nogometna momčad.

Hjulmand nije sretan samo s – rasporedom.

- Bit će vrlo teško za sve momčadi uspostaviti pravu ravnotežu jer utakmice dolaze nakon napornih sezona u kojima su igrači igrali skoro cijelo vrijeme. Kalendar je iznimno zahtjevan...

Austrija je nominalno najslabija reprezentacija u našoj skupini Lige nacija.

- Zanimljiva skupina. Iako, moja skupina iz snova bila bi Italija, Njemačka i Engleska. Želio sam to cijeloj austrijskoj naciji, ali nažalost nije se ostvarilo. Ipak, igramo protiv svjetskog prvaka i svjetskog doprvaka i veselimo se tome. U Ligi A ionako nema lakih suparnika, bit će to definitivno velik izazov za sve nas - komentirao je austrijski izbornik Franco Foda.

Francusku je opisao kao vrhunsku reprezentaciju s izvanrednim igračima, a ovako je prokomentirao Hrvatsku:

- Luka Modrić i Ivan Perišić su top igrači, Hrvatska ima ogromnu kvalitetu u svojoj momčadi. To je momčad koja nastoji igrati nogomet te je vrlo kreativna u svom stilu igre.

S Danskom je Austrija igrala u skupini kvalifikacija za SP, a Foda je pripremu za play-off u ožujku označio apsolutnim prioritetom.

- Najvažnija nam je sad utakmica protiv Walesa, a imat ćemo dovoljno vremena za pripremu nastupa u Ligi nacija – zaključio je Foda, čija je sudbina na klupi Austrije usko vezana uz rezultat u doigravanju za Katar.

Linker
27. travanj 2024 10:41