ANTE CIZMIC/CROPIX
SVAKA ČAST!

Perišić ih nije zaboravio! Vatreni oduševio potezom uoči velikog spektakla na Poljudu: ‘Hvala ti od srca!‘

Hrvatski reprezentativac razveselio je klub u kojem je napravio svoje prve nogometne korake
Piše: SNObjavljeno: 12. studeni 2021. 14:54

Više od 30 tisuća navijača dočekat će Vatrene u nedjelju kada će od 15.00 započeti ključan okršaj za izravni plasman na Svjetsko prvenstvo, onaj s trenutno prvoplasiranom Rusijom koja predvodi skupinu H s dva boda više od naših predstavnika.

A među mnoštvom navijača, tog dana će s tribina punoga Poljuda hrvatske nogometaše pratiti i grupa dječaka iz omladinskog pogona NK Omiš, a za njihov prijevoz i ulaznicu pobrinuo se tko drugi nego - Ivan Perišić.

"Naš proslavljeni reprezentativac, Omišanin Ivan Perišić još jednom je pokazao da nije zaboravio klub u kojem je napravio svoje prve nogometne korake. Svim dječacima iz omladinskog pogona osigurao je ulaznicu, besplatno testiranje i prijevoz za nedjeljni spektakl na splitskom Poljudu u ogledu protiv Rusije Momci će pratiti Vatrene u pratnji svojih trenera. IVANE, sretno i hvala od srca!", otkrili su iz Omiša.

Aukcija dresova za Zakladu Vatreno srce


Nakon nogometne utakmice Hrvatska – Rusija započet će humanitarna aukcija na kojoj će navijači moći kupiti nošene dresove hrvatskih reprezentativaca, a prihod je namijenjen za Zakladu Vatreno srce, objavljeno je u petak na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Tradicija se nastavlja nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija postala prva na svijetu koja je nošene dresove s jedne natjecateljske utakmice (Hrvatska - Mađarska, kvalifikacije za Euro 2020) ustupila online aukciji u humanitarne svrhe, a potom to isto učinila, ali prvi put na jednom velikom natjecanju (Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura 2020.) te dosad na šest online aukcija za Zakladu Vatreno srce prikupila 156.684 eura ili 1.175.130 kuna.

Humanitarna aukcija na kojoj se mogu nabaviti nošeni dresovi Vatrenih organizirana je na stranici www.matchwornshirt.com, dodaje HNS.

Svi hrvatski reprezentativci koji budu u zapisniku utakmice protiv Rusije, ustupit će svoje dresove za spomenutu aukciju, a njihova početna cijena bit će 89 eura. Zakladu Vatreno srce osnovali su i vode hrvatski reprezentativci i izbornici, putem koje već godinama pomažu djeci i mladima, poput donacija sredstava Klinici za dječje bolesti i akciji Korak u život.

Aukcija na kojoj će se nuditi nošeni dresovi hrvatskih reprezentativaca s utakmice protiv Rusije počet će prvim sučevim zviždukom, a završiti 21. studenoga u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu. Svi dresovi su profesionalno dezinficirani izlaganjem ultraljubičastom zračenju, što znači da su s njih uklonjeni svi eventualni tragovi virusa, bakterija i DNA materijala, ali su sačuvali sve ostale elemente nošenog dresa, uključujući izvezene zastave Hrvatske i Rusije i datum odigravanja utakmice na prednjoj strani dresa. (Hina)

Linker
03. kolovoz 2022 20:43