DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
DVOJAC U PROBLEMU

Petković je bio najbolji kad su ga Bjelica i Mamić hladili, možda to s njim i Kastratijem ispadne dobro

Katsratiju je uskraćen ulazak u Moldaviju, Bruni Petkoviću poziv za Hrvatsku
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. kolovoz 2021. 19:03

Dva bi detalja koja su se dogodila zadnjih dana mogla (ne)posredno utjecati na Dinamo u dvobojima sa Šerifom. Prvi je, svakako, činjenica da Lirim Kastrati nije dobio vizu, da mu Moldavci nisu odobrili ulazak u zemlju, jer još nisu priznali Kosovo.

Dinamo je oslabljen odlukom izvan terena, iako, budimo iskreni, Kastrati još nije Dinamov ključni igrač, nije da Dinamo bez njega ne može pobijediti Šerif, iako bi vjerojatno dobio priliku s klupe u Tiraspolu. Međutim, možda baš ta odluka na kraju bude Dinamov saveznik ili se obije o glavu Moldavcima.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Znamo da UEFA zagovara jednakost svih, znamo da UEFA ne dopušta miješanje politike u nogomet, iako je tu ponekad fleksibilna u ocjenjivanju što jest a što nije miješanje politike i sigurno da ovakav slučaj, ako nije ni prvi ni zadnji, UEFA-i nije najbolje sjeo. Ne kažemo, naravno, da će UEFA sad napraviti nešto čime bi namjerno naštetila Šerifu i kaznila ga, ali, sigurno se svima negdje u podsvijesti vrti taj problem, kao što se vjerojatno vrti i slika strogih kontrola na granici Moldavije i samoproglašenog Pridnjestrovlja, a to nije slika koja se uklapa u savršenu sliku o Ligi prvaka, kao glamuroznom, najelitnijem natjecanju na svijetu.

U redu, ne uklapa se ni trošni maksimirski stadion s praznom istočnom tribinom, ali ovo je ipak nešto drugo, opasnija priča. Pa, recimo to tako, sigurni smo da UEFA neće baš previše žaliti ako Šerif ne uđe u Ligu prvaka... Moglo bi prevagnuti, nenamjerno, u nekim 50:50 sudačkim odlukama, u zahtjevima službenog delegata ili u još nekim sitnim detaljima, nećemo se lagati, tako to često funkcionira u životu pa i u nogometu.


Drugi događaj koji bi se mogao odraziti na Dinamo protiv Šerifa jest što Zlatko Dalić nije u reprezentaciju pozvao Brunu Petkovića. Na stranu je li odluka opravdana ili nije, činjenica jest da je Petković u prošlosti uvijek igrao najbolje kad se u njega počelo sumnjati. Kad su ga Bjelica i Mamić malo hladili na klupu ili tribini, tada se obično Petković zainatio, uzeo stvari u svoje ruke i pokazao klasu.

Neupitno je da je Petković, kad je zdrav, spreman, motiviran, jedinstven i teško ponovljiv igrač, a to što ga Dalić nije pozvao možda opet u njemu probudi "zvijer" pa i Tiraspolu ponovi Brunu iz najboljih dana. Pokazuje Petković zadnjih tjedana uzlet forme, protiv Legije u Maksimiru bio je najbolji pojedinac Modrih, jako dobar i na Cipru protiv Omonije, nije nemoguće da na gostovanju protiv Šerifa bude opet na visokoj razini, a da mu Dalićev popis bude dodatan okidač. I da se na kraju zlo za Kastratija i Petkovića pretvori u dobro za Dinamo!

Linker
26. travanj 2024 11:49