MAURICE VAN STEEN Anp Via Afp
ANKETA SN

Pitamo vas: Mislite li da je Marcelo Brozović (32) trebao otići u reprezentativnu mirovinu?

Epic Broz nije ostao imun na kritike pa je s 31 godinom i devet mjeseci odlučio reći ‘zbogom‘
Piše: SNObjavljeno: 14. kolovoz 2024. 18:48

Na proteklom Europskom prvenstvu izabranici Zlatka Dalića nisu ostvarili rezultat koji su priželjkivali. Ispadanje u skupini kao najlošija trećeplasirana reprezentacija označeno je kao neuspjeh, a hrvatska nogometna javnost - zadnjih godina navikla na najveće domete - prstom je uprla u Marcela Brozovića kao u jednog od najvećih krivaca za takav rezultat.

Brozovićevu slabiju formu mnogi su pripisali njegovu transferu u saudijski Al Nassr koji se dogodio prošlog ljeta. Smatra se da je Brozovićeva kvaliteta igre značajno pala nakon što je napustio milanski Inter.

Epic Broz nije ostao imun na takve kritike pa je s 31 godinom i devet mjeseci odlučio reći ‘zbogom‘ dresu Vatrenih. U svim najvećim rezultatima Zlatka Dalića hrvatska je nogometna vrsta bila ovisna o Marcelu Brozoviću. Kad je on bio odličan, osvajale su se medalje, od Rusije, preko Katara do Nizozemske. Ako je pao u formi, nastali su problemi koji nisu riješeni. S Modrićem i Kovačićem činio je jedan od ponajboljih veznih redova na svijetu. Njegova je statistika neumoljiva.

Ipak, procijenite sami je li uistinu došlo vrijeme za njegov oproštaj. Je li Brozović još mogao dati reprezentaciji ili je objesio kopačke o klin u najboljem mogućem trenutku?

Linker
14. rujan 2024 19:47