Najskuplja momčad Hrvatske vrijedi 254,5 milijuna eura

 AFP Afp
TIM OD 254,5 MILIJUNA

Pogledajte kako izgleda momčad s 11 najskupljih Hrvata, među njima i dvojac na koji Dalić ne računa...

Služeći se Transfermarktom složili smo najskuplju momčad sastavljenu od hrvatskih nogometaša.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 18. prosinac 2021. 10:08

Koliko vrijede pojedini nogometaši? Na to pitanje nema baš jednostavnog odgovora jer ovisi o mnogim parametrima, ali već duže vremena internetska stranica Transfermarkt dobra je polazišna točka za procjenu vrijednosti nogometaša. Ta je stranica ovih dana promijenila vrijednosti određenom broju hrvatskih nogometaša pa nas je zanimalo kako bi izgledala najskuplja momčad Hrvata, ako je suditi po Transfermarktu.

Na vratima bi, bez ikakve konkurencije, bio Dominik Livaković kojeg Transfermarkt procjenjuje na 15 milijuna eura. Odmah nakon njega je Ivo Grbić koji vrijedi 4,5 milijuna, a slijede tri vratara iz domaćeg prvenstva - Ivan Nevistić (3 milijuna), Lovre Kalinić i Ivica Ivušić (oba po 2,5 milijuna).

Najskuplji obrambeni hrvatski igrač je Leipzigov Joško Gvardiol koji je procijenjen na 19 milijuna eura. Slijedi dvojac od po 16 milijuna eura - Duje Ćaleta-Car i Borna Sosa pa smo odmah dobili i tri igrača za našu najskuplju momčad. Nakon njih trojice slijede igrači čije pozicije smo već popunili - Dejan Lovren (10 milijuna), Marin Pongračić (8,5 milijuna), Filip Uremović (7 milijuna) i Borna Barišić (6 milijuna) da bi došli do Šime Vrsaljka koji bi, s vrijednošću od 5 milijuna eura zauzeo mjesto na desnom beku najskuplje momčadi Vatrenih. Josip Stanišić s 3,5 milijuna je za 1 milijun skuplji od Josipa Juranovića, a zanimljivo je da Transfermarkt među 10 najskupljih obrambenih hrvatskih igrača ima Dinu Perića i Maria Vuškovića. Obojica vrijede po 4,5 milijuna eura.

image

Najskuplja momčad Hrvatske

SPORTSKE NOVOSTI

Vezni red je i najskuplji dio ove momčadi. Mateo Kovačić je procijenjen na 45 milijuna eura, Marcelo Brozović na 40 milijuna, a Nikola Vlašić na 30 milijuna. Ovaj trojac bi bio u našoj momčadi, blizu njih je još Mario Pašalić s 23 milijuna, a slijede Luka Sučić (13,5 milijuna), Lovro Majer (13 milijuna), Luka Modrić i Ivan Rakitić (oba po 10 milijuna eura). Jasno je da je Modriću vrijednost manja zbog činjenice da ima 36 godina, da se procjenjuje samo igračka vrijednost, iznos bi bio puno veći. U top 10 veznjaka nalaze se još Marko Rog s procijenjenom vrijednosti od 10 milijuna eura te Toma Bašić koji vrijedi 9 milijuna eura.

Što se napada tiče, najskuplji hrvatski igrač je Ante Rebić koji vrijedi 32 milijuna eura te bi zauzeo poziciju lijevog krila u našoj momčadi. U vrhu napada je Andrej Kramarić, koji vrijedi 23 milijuna eura, a treći u našoj ofenzivnoj liniji bio bi Luka Ivanušec koji je procijenjen na 13,5 milijuna eura. Ivanušec se možda najbolje snalazi u veznom redu, ali izbornik Zlatko Dalić često ga je koristio na poziciji desnog krila pa smo se za to odlučili i mi.

Top 10 najskupljih napadača zaokružuju Mislav Oršić, Bruno Petković, Josip Brekalo (svi po 12 milijuna), Ivan Perišić (10 milijuna), Ante Budimir (9 milijuna), Kristijan Lovrić (6 milijuna) dok deseto mjesto dijele Marko Pjaca i Stipe Biuk koji vrijede po 4 milijuna eura. Marko Livaja je procijenjen na 3,5 milijuna eura.

Livaković - Vrsaljko, Ćaleta-Car, Gvardiol, Sosa - Brozović, Kovačić - Ivanušec, Vlašić, Rebić - Kramarić. Momčad od 254,5 milijuna eura. To je najskuplja momčad Hrvatske, a zanimljivo je da su u njoj dva igrača na koja Zlatko Dalić nije računao u zadnje vrijeme (Vrsaljko, Rebić) te još dvojica za koje sumnjamo da će biti baš prvotimci u sljedećim akcijama (Ivanušec, Vlašić).

Top 25 najskupljih hrvatskih nogometaša:

1. Mateo Kovačić (Chelsea) - 45 milijuna eura
2. Marcelo Brozović (Inter) - 40 milijuna eura
3. Ante Rebić (Milan) - 32 milijuna eura
4. Nikola Vlašić (West Ham) - 30 milijuna eura
5. Andrej Kramarić (Hoffenheim) - 23 milijuna eura
Mario Pašalić (Atalanta) - 23 milijuna eura
7. Joško Gvardiol (Leipzig) - 19 milijuna eura
8. Duje Ćaleta-Car (Marseille) - 16 milijuna eura
Borna Sosa (Stuttgart) - 16 milijuna eura
10. Dominik Livaković (Dinamo) - 15 milijuna eura
11. Luka Ivanušec (Dinamo) - 13,5 milijuna eura
Luka Sučić (Salzburg) - 13,5 milijuna eura
13. Lovro Majer (Rennes) - 13 milijuna eura
14. Mislav Oršić (Dinamo) - 12 milijuna eura
Bruno Petković (Dinamo) - 12 milijuna eura
Josip Brekalo (Torino) - 12 milijuna eura
17. Luka Modrić (Real Madrid) - 10 milijuna eura
Ivan Rakitić (Sevilla) - 10 milijuna eura
Dejan Lovren (Zenit) - 10 milijuna eura
Ivan Perišić (Inter) - 10 milijuna eura
Marko Rog (Cagliari) - 10 milijuna eura
22. Ante Budimir (Osasuna) - 9 milijuna eura
Toma Bašić (Lazio) - 9 milijuna eura
24. Marin Pongračić (Borussia Dortmund) - 8,5 milijuna eura
25. Nikola Moro (Dinamo Moskva) - 8 milijuna eura

Linker
24. rujan 2023 06:36