BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
OVO JE UDARNIH 11

Pogledajte sastav Vatrenih: Livaja u grotlu Poljuda kreće od prve minute, Dalić riješio još jednu dilemu

Kandidata za jedinu otvorenu poziciju bilo je nekoliko, izbornik se priklonio provjerenoj varijanti
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. ožujak 2023. 21:21

Andrej Kramarić igrat će na desnom krilu Vatreni protiv Walesa, izbornik Zlatko Dalić odlučio se za igrača Hoffenheima, jednog od senatora reprezentacije. Kramarić je na Svjetskom prvenstvu u četiri utakmice bio na toj poziciji, a protiv Kanade je zabio dva gola.

Kako Hrvatska uglavnom ima formiranu momčad, tijekom tjedna o poziciji desnog krila govorilo se kao jedinom otvorenom mjestu, ne napravi li izbornik neki potez iznenađenja u posljednji trenutak. Dalić je ponudio više kandidata, u igri su bili i Nikola Vlašić, Mario Pašalić i Lovro Majer, no na kraju je izbor još jednom pao na jednog od dugovječnijih igrača nacionalne vrste. Kramarić od Svjetskog prvenstva ne igra na svojoj razini, ali u posljednjoj utakmici kluba zabio je dva gola s bijele točke te je s time podigao raspoloženje. Dalić je govorio da mu treba prodoran igtrač na toj poziciji, Andrej ima razne vrline i ne djeluje kao klasično krilo, no izbornik dobro zna što može dobiti od njega.

image
SN

Marko Livaja starta kao centarfor. Ako je izbornik vagao izmeu njega i Brune Petkovića ozljeda igraća Dinama olakšala mu je posao, no na svojem Poljudu, dojam je, Livaja je i tako imao pole-position.

Kako je Dalić na Svjetskom prvenstvu ustabilio startnu postavu, a Josip Šutalo je u Kataru ušao kao zamjena za Dejana Lovrena u ogledu za treće mjesto, neke druga pitanje, čini se, nisu ni bila otvorene.

Livaković je prvi vratar, Juranović ima prednost pred Stanišićem na desnom beku, pogotovo kad se igra utakmica u kojoj se od braniča očekuje da bude ofenzivan. Stoperi su Šutalo i Gvardiol, a lijevi branič Sosa. U vezni će igrati Modrić Brozović i Kovačić, a u napadu Kramarić, Livaja i Perišić.

Čeka ih drugačije iskušenje nego u Kataru, ne bi čudilo da se Wales odluči za čvrstu obranu i trebat će probijati bedem. To Hrvatskoj nije uvijek išlo najbolje pa je i s tog aspekta utakmica zanimljiva. Pobjeda je jedini cilj, no pitanje je koliko će teško biti stići do nje. Možda će bitna biti uloga i igrača s klupe.

Sastav Hrvatske za Wales:

HRVATSKA (4-3-3) Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Kramarić, Livaja, Perišić

Linker
20. travanj 2024 02:51