MATTHEW MIRABELLI Afp
FENOMENALAN GOL NA MALTI

Pogledajte stanje u hrvatskoj skupini: Rusi se namučili, sljedeći protivnik Hrvatske izvukao nulu!

Golovima Dzjube i Fernandesa Rusi su mislili da su sve riješili, ali tek je tada sve bilo počelo.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. ožujak 2021. 23:12

Slavili su Rusi na startu kvalifikacija na Malti s 3:1, ali nije bilo baš tako rutinski kako su očekivali niti kako se po rezultatu čini. Povela je Rusija na vrijeme 2:0, Dzjuba i Mario Fernandes u 23. i 35. minuti bili su strijelci, izgledalo je da su već tad riješili posao i počeli se pripremati za Sloveniju u Sočiju. Međutim, utakmica je tek tada počela.

Naime, Malta je smanjila u 56. minuti golom J. Mbonga. Bio mu je to prvijenac u 24. nastupu, zabio je fenomenalan gol, probušio Šunina s desne strane, pod gredu. Imali su Maltežani tada dvije prilike za izjednačenje, najbolju je priliku imao Teuma, koji je pucao zamalo pokraj gola, odlučivali su centimetri. Vidio je Čerčesov da je vrag odnio šalu, uveo u igru Aleksandra Soboleva, trenutno svog najboljeg napadača. U zadnje tri utakmice za Spartak zabio je pet golova i dodao jednu asistenciju, bilo je svojevrsno iznenađenje što je susret počeo na klupi. Ušao je u 89. minuti, iskoristio u zadnjim minutama pogrešku vratara Bonella i potvrdio pobjedu.

Na papiru Slovačka je izgubila dva boda na Cipru, ali na terenu u Nikoziji vratar Martin Dubravka spasio je Slovake poraza. Cipar je bio bolji, opasniji, zapamtit će dvoboj Pittas kojemu je Dubravka skinuo dva sjajna udarca pred kraj susreta, prvo je izbacio loptu u korner, a onda izvadio ispod grede. Ali nije bio jedini, Ciprani su propustili još koju šansu, Dubravka je, definitivno, bio slovački junak, jednom je udarac blokirao Pekarik, spasio gotovo sigurni pogodak.

Nije slovački izbornik Tarkovič mogao računati na Hamšika, stigao je ipak iz Intera Škriniar, ali nisu Slovaci uspjeli uzeti tri boda koja su im mnogi već pripisali. Doduše, u zadnjim minutama utakmicama imali su i Slovaci veliku priliku, Schanz koji je ušao s klupe u petoj minuti nadoknade na jedan je ubačaj u dobroj poziciji loptu poslao preko gola. Razočarani su Slovaci, tamošnji mediji predstavu na Cipru proglasili su "mizerijom", velikim kiksom Tarkovičeve momčadi.

Izbornik Nikos Kostenoglou prvi je put sjedio na klupi Cipra, u debiju je uzeo bod, valjda u drugom susretu na Rujevici neće biti uspješniji.


MALTA - RUSIJA 1:3 (J. Mbong 56' / Dzjuba 23', Fernandes 35', Sobolev 90')

TA'QALI Nacionalni stadion. Bez gledatelja. Sudac: Kjaersgaard-Andersen (Danska).

MALTA (3-4-2-1): Bonello - Shaw, Agius (od 88. Nwoko), Borg - J. Mbong, Kristensen (od 74. Pisani), Guillaumier, Camenzuli (od 86. Corbolan) - Teuma, Degabriele (od 46. P. Mbong) - Montebello (od 46. Satariano). IZBORNIK: Devis Mangia.

RUSIJA (4-3-3): Šunin - Fernandes, Semjonov, Džikija, Karavajev - Kuzjajev (od 78. Mostovoj), Ahmetov, Fomin (od 57. Al. Mirančuk) - Ionov (od 57. Žemaletdinov), Dzjuba (od 83. Sobolev), Golovin. IZBORNIK: Stanislav Čerčesov.


CIPAR - SLOVAČKA 0:0

NIKOZIJA Stadion GSP. Bez gledatelja. Sudac: Aleksandar Stavrev (Sj. Makedonija).

CIPAR (3-4-2-1): Demetriou - Kousoulos, C. Soteriou, Laifis - Antoniou, Artymatas, Kastanos (od 66. Kyriakou), Ioannou - Papoulis (od 72. Loizou), Pittas - P. Sotiriou (od 90. Ilia). IZBORNIK: Nikolaos Kostenoglou.

SLOVAČKA (4-3-3): Dubravka - Pekarik, Škriniar, Hancko, Hubočan - Kucka, Hrošovsky, Bero (od 78. Schranz) - Duda (od 84. Strelec), Boženik (od 60. Duriš), Rusnak (od 60. Greguš). IZBORNIK: Štefan Tarkovič.

Ljestvica

1. RUSIJA 3-1 3
2. SLOVENIJA 1-0 3
3. SLOVAČKA 0-0 1
CIPAR 0-0 1
5. HRVATSKA 0-1 0
6. MALTA 1-3 3

Linker
24. travanj 2024 12:45