Ralf Rangnick

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
NEUGODAN PROTIVNIK

‘Pokazali smo da Hrvatska nije nepobjediva, a utakmica s Francuskom završila bi drukčije Mbappe igra za nas!‘

Nogometaši Ralfa Rangnicka u nedjelju su domaćini reprezentaciji svjetskih doprvaka u Beču
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 24. rujan 2022. 12:57

Poraz protiv Francuske u Parizu razočarao je austrijsku nogometnu javnost. S mnogo su optimizma Austrijanci otputovali u Francusku, no konačnih 0:2 zapravo je pokazatelj limita ove selekcije. Posebno znamo li da Francuzi nisu mogli računati čak na 12-oricu igrača iz reprezentativnog kruga...

- Točno je, Francuzima je nedostajao velik broj igrača. Ali, pogledajte samo tko im je bio na klupi protiv nas! Pa svaki od tih igrača može biti u udarnoj postavi. Stoga je nemoguće govoriti da je suparnik u prednosti kad Francuskoj nedostaju osmorica ili devetorica igrača, pa njihova je širina rostera i koncentracija talenta i kvalitete neopisiva – rekao je poslije dvoboja izbornik Ralf Rangnick, Nijemac na austrijskoj klupi.

Uz ostale, na klupi "trikolora" bili su Pavard, Camavinga, Nkunku, Dembele, Upamecano... Mbappe i Giroud svojim su zgodicima u 56. i 65. minuti slomili otpor Austrije, a jednoga je igrača Rangnick posebno istaknuo:

- Usuđujem se postaviti tezu da bi utakmica završila drukčije samo da je za nas igrao Mbappe! Ali, na žalost, mi nemamo Mbappea. Bio je domaćin bolji u prvom dijelu, ali sačuvali smo mrežu i onda smo primili pogodak na način na kojeg ga ne smijemo primiti, ne na ovoj razini natjecanja. U trenutku kad smo primili gol, definitivno smo kontrolirali igru, stoga nam je taj pogodak još teže pao, budući da nije "visio u zraku", bio je to neugodan osjećaj. A u ovakvim utakmicama bitno je tko će prvi postići zgoditak. Francuska je igrala onako kako se i očekuje od svjetskog prvaka, a mi nismo bili na svojoj najboljoj razini – kaže Rangnick.

Nastupom u Parizu, Marko Arnautović izjednačio je rekord Andreasa Herzoga po broju nastupa za reprezentaciju Austrije, obojica su po 103 puta odijevali dres s austrijskim grbom...

- Nije bilo lako igrati protiv Francuza i moram odmah reći da su zasluženo pobijedili. Ipak su oni svjetski prvaci i siguran sam da će se na skorašnjem SP u Katru opet boriti za naslov. Ta je momčad prepuna svjetskih klasa. Ne smijemo sad spustiti glave, moramo ovo prespavati i pripremiti se za Hrvatsku. Bit će to još jedna teška utakmica, Hrvatska je svjetski doprvak i u momčadi ima niz super-zvijezda. Ali, pokazali smo u lipnju u Osijeku da Hrvatska nije nepobjediva. Pokušat ćemo i u nedjelju u Beču osvojiti bodove - rekao je Arnautović.

Vratar Austrije, Patrick Pentz, dodaje sljedeće...

- U prvom poluvremenu zaustavili smo francuske napade, ali nedostajao nam je opasni korak prema njihovim vratima, iako smo imali nekoliko situacija koje smo mogli bolje odigrati. Pokleknuli smo u nastavku, stvarno je bilo teško očekivati da nam u 90 minuta fenomenalni Mbappe neće baš ni jednom nauditi...

O muci igranja protiv Mbappea, govorio je i desni branič, Christopher Trimmel:

- Ne može samo jedan igrač čuvati Mbappea, to je nemoguće. Fantastičan je, probitačan, stalna je opasnost. Teško se obraniti od njegovih napada, posebno kad ima prostora. Francuzima možemo samo čestitati na pobjedi, a mi se okrećemo prema nedjeljnom dvoboju s Hrvatskom u Beču - najavio je Trimmel.

Za ostanak u najvišem razredu Lige nacija, Austriji je sad potrebna pobjeda protiv Hrvatske u nedjelju u Beču, ali i pobjeda Danske protiv Francuske. Ne ovise Austrijanci, eto, više sami o sebi...

Francuska - Austrija 2:0

PARIZ Stadion Stade de France. Sudac: Andreas Ekberg (Švedska).
STRIJELCI: 1:0 - Mbappe (56), 2:0 - Giroud (65).
FRANCUSKA (4-3-1-2): Maignan (od 46. Areola) - Kounde (od 23. Saliba), Varane, Badiashile - Clauss, Tchouameni, Fofana, Mendy - Griezmann (od 79. Dembele) - Giroud (od 78. Nkunku), Mbappe (od 92. Muani)
IZBORNIK: Didier Deschamps
AUSTRIJA (4-4-2): Pentz - Trimmel, Lienhart, Alaba (od 70. Posch), Wober - Sabitzer (od 69. Schmid), Schlager, Seiwald, Weimann (od 50. Ljubičić) - Arnautović (od 64. Gregoritsch), Onisiwo (od 64. Baumgartner)
IZBORNIK: Ralf Rangnick

26. travnja 2000.

(Beč, prijateljska)

AUSTRIJA - HRVATSKA 1:2
-------

28. veljače 2001.

(Rijeka, prijateljska)

HRVATSKA - AUSTRIJA 1:0

-------------

23. svibnja 2006.

(Beč, prijateljska)

AUSTRIJA - HRVATSKA 1:4
----

8. lipnja 2008.

(Beč, Europsko prvenstvo)

AUSTRIJA - HRVATSKA 0:1
------------
19. svibnja 2010.

(Klagenfurt, prijateljska)

AUSTRIJA - HRVATSKA 0:1
---------
3. lipnja 2022.
(Osijek, Liga nacija)

HRVATSKA - AUSTRIJA 0:3

Linker
18. travanj 2024 14:25