DAMIR SENCAR Afp
ŽESTOKE KRITIKE

Poljaci ‘masakriraju‘ krivca, dali su mu čistu jedinicu: ‘Katastrofa, čovjek si je zabio autogol‘

Dawidowicz je najgoru ocjenu dobio zbog niza pogrešaka koje su Vatrenima otvorile put do gola
Piše: SNObjavljeno: 16. listopad 2024. 16:54

U sklopu četvrtog kola nogometne Lige nacija Hrvatska je u Varšavi odigrala 3-3 protiv Poljske i tako ostala u igri za plasman u četvrtfinale. Bila je to prava ludnica od utakmice u kojoj su Vatreni imali vodstvo 3:1, ali tu prednost nisu uspjeli sačuvati do kraja susreta. Ipak, izbornik Zlatko Dalić nakon svega ipak može imati razloga za zadovoljstvo jer je u Varšavi briljiralo nekoliko igrača, u prvom redu Petar Sučić i Martin Baturina koji su se također upisali i na listu strijelaca.

S druge strane, prema ocjenama poljskih medija, najbolji na terenu u redovima domaćina bio je Nicola Zalewski. Istaknuo se kao pravi vođa na terenu, a njegovim pogotkom za 3:2 Poljaci su se vratili u utakmicu. Da je ostatak igrača imalo barem upola njegove hrabrosti i tehničke sposobnosti, Poljaci tvrde da bi gledali svi jednu sasvim drugačiju utakmicu.

image
SERGEI GAPON Afp

Kada je u pitanju najlošiji pojedinac na susretu, tu za poljske medije nije bilo dvojbe, Paweł Dawidowicz dobio je najnižu moguću ocjenu. Tešku jedinicu pored svog imena zaradio je zbog niza pogrešaka u obrani koje su u konačnici Poljake skupo koštale. Kako pišu, ‘njegova krivnja povećavala se svakim sljedećim dodirom i izgubljenom loptom. Kod prve ozbiljnije situacije izbio je loptu točno na nogu Sosi koji je potom fenomenalno pogodio. Potom je zakasnio i nije stigao loptu kod asistencije Baturine. U trećoj situaciji je jednostavno suparniku koji je stajao tik uz kazneni prostor dodao loptu točno u noge‘.

Ništa manje popusta za Dawidowicza, ali i izbornika Michała Probierza nije imao niti legendarni poljski reprezentativac Jan Tomaszewski.

- Što je on to napravio!? Praktički si je zabio autogol, ma ne, katastrofa. Zato što Probierz čini sve da nas spriječi u stabilizaciji forme? Nadam se da je nakon ovog shvatio da se moderan nogomet igra s jednom ‘devetkom‘ - naglasio je Tomaszewski.

Linker
16. listopad 2024 20:59