Marijan Kustić, Dejan Lovren i Stipe Pletikosa

 Ante Čizmić/Cropix
SVEČANI OPROŠTAJ

Poljud ovacijama ispratio Strinića i Lovrena u reprezentativnu mirovinu, Savez im dao originalne poklone

Obojica su osvojila srebro u Rusiji, dok je Lovren na taj konto dodao i katarsku broncu
Piše: Andro PolićObjavljeno: 25. ožujak 2023. 21:01

Uoči utakmice Hrvatske i Walesa na Poljudu, održana je prigodna svečanost kojom su se od Vatrenih službeno oprostili Dejan Lovren i Ivan Strinić. Potonji je posljednju utakmicu za reprezentaciju, ali općenito i posljednju službenu utakmicu u karijeri odigrao u finalu ruskog Mundijala 2018. u porazu u Francuske.

S druge strane, Dejan Lovren nedavno se emotivnim pismom oprostio od najdražeg dresa, a on je posljednju utakmicu u hrvatskom dresu odigrao u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Argentine, s obzirom na to kako je utakmicu za treće mjesto protiv Maroka odgledao s klupe.

image

Navijači na Poljudu

Vojko Bašić/Cropix
image

Marijan Kustić, Ivan Strinić i Stipe Pletikosa

Ante Čizmić/Cropix

Tribine su ovacijama i velikim pljeskom ispratili obrambeni dvojac Vatrenih u reprezentativnu mirovinu, a na poklon od Hrvatskog nogometnog saveza dobili su i prigodne dresove. Strinić je dobio dres s brojem 49, a Lovren s brojem 78, a ti brojevi predstavljaju broj njihovih nastupa za hrvatsku izabranu vrstu.

Obojica će ostati upisani u povijest hrvatskog nogometa kao sudionici pohoda na medalju, dok se i jedan i drugi mogu pohvaliti srebrom iz Rusije, stoper Lyona na taj konto dodao je i katarsku broncu.

Linker
26. travanj 2024 17:02