SERHAT CAGDAS/AFP/PROFIMEDI
‘NAUČIT ĆEMO IZ OVOGA‘

Poraženi Turci: ‘Hrvati su treći na svijetu, nemamo Messija i Ronalda... Jednom Vatrenom idu posebne čestitke‘

Hrvatska je prestigla Tursku na ljestvici skupine D, ali naši protivnici vjeruju u dobru budućnost
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 29. ožujak 2023. 05:28

Nije im pomogla ni paklena atmosfera, ni motivacija što pred njima stoji ekipa kojoj svi žele uzeti ‘skalp‘. Neki od njih najavljivali su da će se Hrvati provesti poput Armenaca, koje su pobijedili 2:1, ali ovaj put s gorčinom u ustima prema svlačionici su se zaputili Turci, ponajviše zaslugom dvostrukog strijelca Matea Kovačića.

Caglar Soyuncu, lider turske obrane, rekao je da momčad treba naučiti iz svojih pogrešaka.

- Znali smo da nas čeka teška utakmica. Hrvatska je jako iskusna, treća na svijetu. Dobro smo počeli, ustabilili smo se i uz potporu navijača stvorili im presing. Prisili smo ih na pogreške, ali nismo iskoristili šanse. Sigurno je i ozljeda Calhanoglua utjecala na ogled. Dali smo sve od sebe, pokušat ćemo nešto naučiti iz ovoga. Ne odustajemo, želimo nastaviti svojim putem. Bit ćemo bolji, nemamo Ronalda i Messija, ali sve smo jači i vjerujem u ovaj tim - rekao je Soyuncu.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Njegov stoperski par Merih Demiral kazao je da ne treba kriviti izbornika Stefana Kuntz, te uputio čestitke Dominiku Livakoviću.

- Posebne čestitke vrataru Hrvatske, imao je tri do pet odličnih obrana. Želim predstavljati našu zemlju na najbolji mogući način. Kad su zabili, pao nam je moral, a drugi gol skroz nas je dotukao. Ne treba sada razgovarati o izborniku, i on želi najbolje za sve. Pred nama je bila stvarno dobra Hrvatska. Vjerujem da nas čekaju ljepši dani - poručio je Demiral, koji s Marijom Pašalićem dijeli svlačionicu Atalante.

Potom se oglasio i Kuntz. Njemački izbornik na čelu turske reprezentacije:

- Nisam zadovoljan rezultatom, očigledno. Držali smo se dogovorenog plana u prvome dijelu, tada smo i napravili tri ili četiri obećavajuće šanse i primorali smo Hrvatsku, koja je inače dominantna u posjedu, na sedam-osam izgubljenih lopti. Možemo kriviti jedino sebe. Imali smo mnogo stvorenih prigoda, ali nismo bili dobri u realizaciji. Tu je najveća razlika u momčadima. Ovo je vrlo bolan poraz za nas. Bolno je, međutim, moramo učiti na našim pogreškama. I dalje imamo šanse u kvalifikacijama, stoga sam dao priliku mlađim nogometašima kako bi se dokazali na najvišem nivou. U tom smislu, neka uoče svoje mane i rade na sebi. Ne može se iskustvo steći na treninzima, prave se utakmice odigraju tek protiv ovakvih izrazito kvalitetnih momčadi.

Hrvatska je prva u skupini D s četiri boda, koliko broji i drugoplasirani Wales uz lošiju gol-razliku.

Linker
23. travanj 2024 19:53