AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
POSEBAN TRENUTAK

Poseban gost na utakmici Vatrenih, bivši napadač Barcelone stigao u Bursu na veliku svečanost

Samo četvorica igrača više su puta odjenuli nacionalni dres od umirovljenog napadača
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. ožujak 2023. 19:13

Vatrene u "paklenoj atmosferi" Burse čeka posljednji ispit prve runde kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. Izabranici Zlatka Dalića love prvu pobjedu u D skupini, a prvom zvižduku susreta Turske i Hrvatske prethodit će svečanost za nogometnu legendu nacije.

Turski list Spor Arena piše da će umirovljeni reprezentativac i negdašnja zvijezda Atletico Madrida i Barcelone Arda Turan primiti prilagođen dres i darove UEFA-e, a uručit će mu ih predsjednik Turskog nogometnog saveza (TFF) Mehmet Büyükekşi. Turan će primiti nagradu kao jedan od petorice igrača u povijesti zemlje sa 100 ili više nastupa za reprezentaciju, što je i glavni povod svečanosti.

image
SESKIMPHOTO/SESKIMPHOTO/PROFIMEDIA

Napadač je u karijeri, okončanoj u rujnu prošle godine, točno 100 puta nastupio pod nacionalnim bojama. Ispred njega su samo Rustu Recber (120), Hakan Sukur (112), Bulent Korkmaz (102) i Emre Belozoglu (101). Pritom je Turan postigao 16 golova. Između ostalog, nastupao je na europskim prvenstvima 2008. i 2016. godine, pri čemu je na prvom bio među istaknutijim igračima, kada je Turska stigla do polufinala.

image

Arda Turan u dresu Galatasaraya oprostio se od nogometa

SESKIMPHOTO/SESKIMPHOTO/PROFIMEDIA

Arda Turan ostao je najupečatljiviji po epizodi u Atletico Madridu, gdje je 2011. stigao iz Galatasaraya. Za madridski klub postigao je 22 gola i tomu dodao 32 asistencije (178 nastupa), te osvojio sve španjolske trofeje i Europsku ligu. Od ljeta 2015. nastupao je za Barcelonu, gdje su učinak i izdanja ostala znatno skromnija. Nakon posudbe u Bašakšehiru, Turan je otišao u Galatasaray i tamo završio karijeru, u klubu u kojem je sve počelo.

Linker
19. travanj 2024 18:29