Filip Uremović u akciji u Parizu protiv Francuske
 AFP
KARIJERA PREMA NAPRIJED

Postao je kapetan svog kluba s 23 godine, a sad uživa s Vatrenima: Puno mi znači povjerenje izbornika!

"Puno je lakše igrati s navijačima", komentirao je utakmicu protiv Švicarske u St. Gallenu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. listopad 2020. 17:01

Filip Uremović ponovno se navikao na poziciju desnog beka jer u zadnje vrijeme to igra i u klubu Rubinu u kojem su stoperi švedski reprezentativac Carl Starfelt i drugi Hrvat Silvije Begić. Prije toga su on i Starfelt bili stoperski dvojac.

- Carl je vrlo dobar igrač, drago mi je bilo što je debitirao za reprezentaciju s Rusijom. Švedska je kvalitetna skandinavska momčad koja puno trči i bori se, a u zadnje vrijeme pokazuje dobar nivo nogometa, tako da nas čeka dosta teška utakmica u kojoj želimo pobijediti i uzeti tri boda kako bismo se podignuli s dna ljestvice u Ligi nacija. Radujem se okršaju s Carlom, budemo li igrali obojica - rekao je Uremović.

O igri na desnom braniču je konstatirao:
- U zadnje vrijeme i u klubu igram desnog beka u izostanku igrača koji inače drži to mjesto. To mi je dosta pomoglo u prilagodbi na poziciju u reprezentaciji. Nije mi, dakle, nepoznato, dosta je slično kao i kad ste stoper. Mjesto u sredini obrane mi je puno draže, to igram cijeli život. Desnog beka sam prvi put igrao na nekoliko utakmicu u Dinamu, zatim u mladoj reprezentaciji, ali kao stoper osjećam se slobodnije, a i fizički je manje naporno.

S 23 godine je dobio kapetansku vrpcu dobrog ruskog kluba.
- Drago mi je što sve više Hrvata dolazi u rusko prvenstvo koje je kvalitetno. Što nas je veći broj, to nas više cijene i poštuju. Vrpca u klubu je odraz rada u zadnje dvije godine, zato sam dobio to povjerenje. Nadam se da tu zadaću odrađujem najbolje moguće.

Izbornik ga je uvrstio u početni sastav na posljednje dvije utakmice. Vjeruje mu...
- Puno mi znači to izbornikovo povjerenje. Na meni je da ga opravdam. Ovo je tek početak, moram još puno raditi da bih bio na svojem maksimumu.

U St. Gallenu je atmosfera bila kao da se igra u Hrvatskoj.
- Puno je lakše igrati s navijačima, ova utakmica u St. Gallenu je pokazala da praktično sve tri utakmice igramo doma jer na tribinama su se mogli čuti samo naši navijači. Golema im hvala što su došli i podržali nas. Nadam se da će se sve stabilizirati te da će se moći igrati pred punim tribinama.

Tko će od vaših stići na utakmicu?
- Obitelj i najbliži prijatelji. Bilo je dosta upita za karte, ali teško je svima ispuniti želje.
Koliko vam znači što se reprezentaciji priključio Luka Modrić?

- Kad sam prvi put bio pozvan, nisu s nama bili ni Rakitić niti Luka i malo mi je bilo žao, htio sam vidjeti te dečke i upoznati ih. Sada je Luka ovdje, vidi se na treningu njegova klasa. On je lider, pravi kapetan i donosi dobre stvari cijeloj reprezentaciji - zaključio je Filip Uremović.
Protekle sezone jedan od tri najbolja stopera ruskog prvenstva, sada po nuždi - bek!

Linker
30. travanj 2024 22:47