Finci slave u Zenici

 EMMI KORHONEN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Emmi Korhonen/Shutterstock Editorial/Profimedia
KATASTROFA U ZENICI

Potpuni potop BiH, ostali su bez SP-a! Dinamov dvojac im kratko vratio nadu, Finci ih srušili s igračem manje

Vrlo loše odigrala je izabrana vrsta naših susjeda u utakmici koju nije smjela izgubiti.
Piše: HINAObjavljeno: 13. studeni 2021. 16:57

Nogometna reprezentacija BiH poražena je u predzadnjem kolu kvalifikacija za SP 2022 u Zenici od Finske s 1-3 te su ostali bez ikakve šanse za odlazak plasman u Katar.

U utakmici koja im je mogla donijeti drugo mjesto u skupini, BiH je podlegla pritisku i posve razočarala, a čak dva gola su primili s igračem više.

Finci su dominirali veći dio prvog dijela, a do vodstva su mogli u 24. minuti kada je dosuđen penal za Finsku zbog igranja rukom Pjanića. Kazneni udarac je izveo najbolji finski strijelac Teemu Pukki, ali mu je vratar Ibrahim Šehić obranio udarac.

image
EMMI KORHONEN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Emmi Korhonen/Shutterstock Editorial/Profimedia

Ipak, u 29. minuti gosti su uspjeli postići pogodak, nakon velike gužve Marcus Forrs je uz dosta sreće iz blizine rastužio BiH navijače na Bilinu Polju. U 37. minuti crveni karton dobio je finski branič Jukka Raitala zbog brutalnog starta na Seadu Kolašincu.

I s igračem manje Finci su u 51. minuti povrećali prednost pogotko Robina Loda, da bi u 69. minuti igrač Dinama Luka Menalo donio produženje nade za BiH. Ta nada je trajala svega četiri minute jer je Daniel O'Shaughnessy ostao potpuno sam i lako postigao gol za 3-1.

U ovoj skupini vodi Francuska s 12 bodova, Finska je druga s 11 i dva boda više od Ukrajine, dok je BiH na 7 bodova. U zadnjem kolu u utorak Ukrajina dolazi u goste BiH, dok Finska dočekuje Francusku.

Linker
19. travanj 2024 07:01