Dražen Antolić
VELIKI TROJAC PONOVNO ZAJEDNO

POVJERLJIVI RAZGOVOR U BAZI REPREZENTACIJE! PAO JE VELIKI DOGOVOR DALIĆA I RAKITIĆA Izbornik dvije godine nakon svog debija opet ima istu misiju

SASTAV Sve je izglednije da će povratnik iz Barce biti starter. Livaković je golman, budu li svi zdravi obranu čine Jedvaj, Lovren, Vida i Barišić, vezu Modrić, Brozović i Rakitić, u špici je siguran Perišić, a na centarforu najvjerojatnije Petković
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. listopad 2019. 10:43

Zlatko Dalić i Ivan Rakitić sjeli su u foajeu hotela Le Meredien Lav i zadržali se u podužem razgovoru. Izbornik i dokapetan nisu se skrivali jer to se dogodilo odmah nakon press konferencije na kojoj je Rakitić govorio o izbivanju iz reprezentacije, statusu u Barceloni i budućnosti, dok je predvorje bilo puno novinara i kamermana.

Po govoru tijela rekli bismo da se radilo o ugodnom i srdačnom susretu. Izbornika je zanimalo kako se Ivan osjeća i koliko može ponuditi, on je iskazao spremnost da odigra pravu utakmicu. Po svemu sudeći, Rakitić će igrati od prve minute, to je nastup od kojeg puno očekuje, čak da ga pogura u bolji status u klubu.

Zlatko Dalić jednom je vratio Rakitića u život, na debiju u Kijevu, kad se veznjak Barcelone gotovo predao jer nije se vidio u ulozi kakvu mu je davao Ante Čačić. Barem je tako Rakitić tvrdio. Tada je Dalić mogao gurnuti na teren Marija Pašalića, kojeg je već pripremao, ali napravio je veliki posao, dobio Rakitića i za tu večer, u kojoj je bio asistent za drugi pogodak i za vrhunske igre na Svjetskom prvenstvu.

Dvije godine kasnije Dalić opet ima iscjeliteljsku misiju za dušu i tijelo Ivana Rakitića. Nakon što je dvaput doživio njegov otkaz dan prije okupljanja, dao mu je podršku i eto ga u nacionalnoj vrsti. Kako Ivan Vatrene vidi kao šansu da popravi status i u Barceloni, nameće se zaključak da će se izbornik ponovno osloniti na njega i još jednom mu baciti pojas za spašavanje. Zlatko Dalić je Rakitićev dobri duh i bingo, njegova sretna zvijezda, a kako mu je Ivan veličanstveno vratio u Rusiji, uzda se da će to napraviti i na sljedećem Euru. Pa i već ovog četvrtka s Mađarima.

Tako izgleda da jedino nije otkriveno tko će igrati u napadu. Livaković je golman, budu li svi zdravi obranu čine Jedvaj, Lovren, Vida i Barišić, vezu Modrić, Brozović i Rakitić, a u špici je siguran Perišić.

Vjerojatno će na centarforu biti Petković, pogotovo što nema Kramarića, a za Rebića je Dalić nakon Slovačke kazao da više neće igrati središnjeg napadača, nego samo krilo. I tko je taj treći? Vlašić? Možda, no sam Nikola priznaje da nije krilo, da tu ne može dati kao u vezi ili na polušpici. Bude li se držao logike da na krilu igraju krila, Dalić ima dva kandidata: Antu Rebića, kojem je uvijek bio sklon, ali ne igra u Milanu, te mlađeg Josipa Brekala.

Linker
24. travanj 2024 17:49