ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
19-GODIŠNJI VEZNJAK

Poziv ide velikom hrvatskom talentu? Dalić otkrio: ‘Ako ne može Kovačić, zvat ćemo njega!‘

‘Moramo onda nešto mijenjati u taktici‘, nadovezao se hrvatski izbornik u razgovoru o vrućoj temi
Piše: SNObjavljeno: 29. listopad 2021. 20:56

Mateo Kovačić se ozlijedio na treningu Chelseaja i tako zabrinuo ne samo sve u londonskom klubu, već i u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Hrvatski reprezentativac će vjerojatno zbog ozljede propustiti utakmice s Maltom i Rusijom.

"Žao mi je što sam zaboravio spomenuti, ali u četvrtak smo primili jako tužne vijesti. Kovačić se ozlijedio u posljednjim minutama treninga i zbog te ozljede zadnje lože izbivat će nekoliko tjedana. Sljedećeg tjedna sigurno ga neće biti, tada dolazi reprezentativna stanka. Minimalno toliko ga neće biti. Nadam se da će se nakon te pauze vratiti", rekao je trener Chelseaja Thomas Tuchel pa dodao:

"Ozlijedio se jer se preforsirao na treningu, tako da je to moja pogreška."

Čija god bila pogreška, zadala je puno glavobolje Zlatku Daliću. Iako su se ubrzo oglasili i iz HNS-a i rekli da je izbornik Zlatko Dalić u komunikaciji s Kovačićem, te da su liječničke službe reprezentacije i kluba stalno na telefonu i da još nije sve propalo, izbornik je svjestan da mora polako tražiti i zamjenu. Dalić je za Novu TV rekao kako već ima i ime reprezentativca koji će zamijeniti Kovu.

"To je zaista veliki udarac za nas. Još uvijek se nadam da to možda bude i bolje i da će ići brže, ali nećemo ništa forsirati, kao što nismo ni ranije. Zvat ćemo Luku Sučića ako Kovačić ne bude mogao, a onda moramo nešto i mijenjati u taktici", rekao je Dalić.

Sučić je 19-godišnji veznjak koji je sve zadivio igrama u RB Slazburgu, a Dalić ga je već ranije zvao pa je Luka debitirao u remiju od 2:2 sa Slovačkom. Sada bi, nenadano, mogao opet dobiti priliku da obuče reprezentativni dres, a ovoga puta vjerojatno i s većom minutažom.

image
Luka Sučić
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Linker
20. travanj 2024 08:53