Hrvatski navijaci uoči utakmice s Francuskom u Parizu

 ANTE CIZMIC Cropix
LUDILO U BEČU

Prava invazija: ‘Na utakmici se očekuje 20 tisuća, ali po gradu bi moglo biti i oko 50 tisuća Hrvata!‘

Hrvati su spakirali navijačke rekvizite i napunili se optimizmom na temelju tri uzastopne pobjede
Piše: Andro PolićObjavljeno: 24. rujan 2022. 23:39

Mnogi Hrvati svoje su prebivalište i posao pronašli u austrijskoj prijestolnici koja će ove nedjelje, prema procjenama, biti bogatija za njih još minimalno 20 tisuća. Ulice Beča, kao i stadion Ernst Happel, bit će preplavljene crveno-bijelim kockicama, a "vatreni" bi u borbi za završni turnir Lige nacije mogli imati domaćinsku atmosferu dok bi se Austrijanci mogli biti manjina na tribinama.

- Iz naše udruge na utakmicu ide oko 950 ljudi. Invazija će biti velika i zbog onog poraza od Austrije 0-3 u Osijeku u prvoj utakmici, što je još jedna dodatna motivacija za velik interes navijača. Na utakmici se očekuje 20 tisuća, ali po gradu bi moglo biti i oko 50 tisuća Hrvata - rekao nam je Željko Bulić iz udruge "Mi Hrvati".

Hrvati su spakirali navijačke rekvizite, napunili se optimizmom na temelju tri uzastopne pobjede, a dok su neki punili rezervoare gorivom za put do Beča, neki će na put poći alternativnim prijevoznim sredstvom.

- Na popisu za navijački vlak imamo oko 300 ljudi. Polazak je oko 8 sati ujutro sa zagrebačkoga Glavnog kolodvora i trebali bismo se voziti oko sedam sati, a za atmosferu u vlaku pobrinut će se tamburaši. To je posebno organiziran vlak za ovu prigodu, nema stajanja do Beča, osim na granici - rekao nam je Tomislav Tomas iz udruge navijača "Iznad svih".

Teško je procijeniti konkretniju brojku naših navijača s obzirom na to da mnogi kupuju ulaznice za "domaće" tribine, pa ta brojka može varirati. Odmah je bilo jasno da će gostujući sektor biti premalen za sve zainteresirane navijače.

- Sjećam se utakmice protiv Australije u Stuttgartu na Svjetskom prvenstvu 2006., tada nas je po gradu bilo 50 tisuća. Puno navijača stiže i iz Frankfurta, Kölna, Stuttgarta i ostalih njemačkih gradova, bio je velik interes za ulaznicama - poručio je Tomas.

Brojni hrvatski navijači na taj će isti stadion doći sa željom da isperu gorak okus u ustima koji je ostao od onog poraza protiv Turske na Europskom prvenstvu 2008. godine.

Linker
26. travanj 2024 05:08