CUCCO RICUCCHI Nurphoto Via Afp
NOVI DALIĆEV IZBOR

Preko Dinama i Rijeke do Italije i Vatrenih! Tko je novi reprezentativac? ‘Još ne vjerujem da sam pozvan‘

‘Veliku motivaciju daje mi otac Nino koji je hrvatski branitelj, za Hrvatsku je uvijek bio prvi‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. svibanj 2022. 18:36

Možda se netko pita tko je Martin Erlić, novi Vatreni? Od šesnaeste godine je u Italiji, ranije je trenirao u školama Dinama i Rijeke, no Erlić je iz Tinja, sela u zadarskom zaleđu, iz nogometne obitelji utoliko što su i dvojica braće ludi za loptom, no samo je on napravio karijeru. U mladoj vrsti bio je standardan, u A je pozvan prvi put sa 24 godine. Imao je jako dobru sezonu u Speziji, zabio dva gola i dodao jednu asistenciju, izborili su ostanak, a on se seli u Sassuolo s kojim ima ugovor na četiri godine.

- Još ne vjerujem da sam zaista pozvan u A reprezentaciju. Mislim da je to san, to je kao u mašti. Nadao sam se, ali sad kad se dogodilo to je fenomenalan osjećaj. I poticaj. Dobio sam informaciju prije tri-četiri dana, tada mi je rečeno da budem spreman, to mi je bio još veći motiv za utakmicu s Udineseom u kojoj smo pobjedom 3:2 osigurali ostanak. Presretan sam- pričao nam je radosni Erlić koji je pokazao da se može nositi s napadačima u Serie A, ali i biti ubojit kad kod prekida krene u napad.

Reprezentativno okruženje dijelom će mu biti poznato…

- Igrao sam sa Sosom, Brekalom, Gvardiolom, Majerom… ujedno i u Serie A protiv Perišića, Brozovića, Vrsaljka, Pašalića…

Međutim, Luku Modrića će tek upoznati.

- Ne mogu naći riječ koliko sam oduševljen što ćemo zajedno igrati u reprezentaciji. Moj Tinj i Lukin Zaton Obrovački su prilično blizu. Izvan sebe, sam ne znam kako bih rekao kolika je to sreća i radost.

Tinj je nedaleko Zemunika, od Modrićeva rodnog sela udaljen pedesetak kilometara, ali vrlo blizu su Subašić i Vrsaljko... U svakom slučaju, jedan od bližih Modrićevih susjeda u nacionalnoj vrsti.

image
FABRIZIO CARABELLI Nurphoto Via Afp

Izbornik je najavio da će mu dati šansu kao stoperu, a možda ga iskoristi i za desnog beka.

- Veliku motivaciju daje mi otac Nino koji je hrvatski branitelj, za Hrvatsku je uvijek bio prvi, bilo što je trebalo, to je napravio. Tako i ja kažem, što god izbornik od mene treba u reprezentaciji. neće biti nikakvih problema. Takav sam stav pokupio od oca.

Iz velike je obitelj, ima braću Antu i Luku te sestre Nini i Anu.

- Ante je igrao do 16. godine u Primorcu iz Biograda, bio je vrlo talentiran stoper, ja nisam bio toliko nadaren, ali sam jači u glavi. Drugi brat Luka i dalje brani na malom nogometu pod Dalmaciji. Mama se zove Vila, kao Vila Velebita - kaže sa smiješkom Martin, kojem je obitelj kako bitna.

Imat ćete veliku podršku s tribina?

- Kako ne, sad u Udinama bilo je tridesetero mojih na stadionu, a zamislite koliko će ih biti u Splitu na dvoboju s Francuskom.

Što očekujete od lipanjskih utakmica?

- Protivnici su jaki, mi imamo dosta mladu reprezentaciju, bit će lijepo igrati. Odradit ćemo to na najbolji mogući način.

Linker
16. svibanj 2022 18:36