Kata Dalić

 MARIO TODORIC/CROPIX Cropix
TUŽNA VIJEST

Preminula Kata Dalić, majka izbornika hrvatske nogometne reprezentacije

Pogreb majke izbornika Vatrenih bit će u nedjelju od 16 sati na groblju Gorica u Livnu
Piše: SNObjavljeno: 20. svibanj 2023. 16:47

Tužne vijesti stižu iz stožera hrvatske nogometne reprezentacije. Izbornik Zlatko Dalić, koji je Hrvatsku doveo do srebra i bronce na Svjetskim prvenstvima, ostao je bez majke.

Dalićeva mama Kata preminula je u 91. godini nakon duge bolesti. Već neko vrijeme se nalazila u bolnici u Livnu, a izbornik Dalić je u posljednja dva tjedna cijelo vrijeme bio uz njezinu postelju. Dalić je zbog teškog stanja svoje majke otkazao i nekoliko reprezentativnih akcija, među kojima je i nedavni seminar za izbornike u Dohi na koji je umjesto njega išao njegov pomoćnik Ivica Olić.

Pogreb Kate Dalić bit će u nedjelju u 16 sati na groblju Gorica u Livnu.

Sudbina je izgleda htjela da hrvatski izbornik u jednoj sezoni Lige nacija sahrani oba roditelja. Uoči početka ove sezone Daliću je preminuo otac Ivan, a izbornik je odmah nakon ispraćaja odletio u Osijek na utakmicu Hrvatske i Austrije. Sada je, uoči Final Foura Lige nacija, ostao i bez majke.

Izbornik neće imati puno mira i vremena za žalovanje jer već u ponedjeljak, 22. svibnja, mora doći u prostorije Hrvatskog nogometnog saveza i predati popis igrača koje vodi na Final Four Lige nacija koji će iz saveza potom poslati UEFA-i.

Redakcija Sportskih novosti ovim putem izborniku Daliću izražava najdublju sućut.

Linker
19. travanj 2024 06:41