Hoće li Zlatko Dalić ostati bez dva nogometaša za ovu akciju?

 - Afp
AKTIVIRANI SU PRETPOZIVI

Problemi za Zlatka Dalića - dva reprezentativca nisu igrala ovog vikenda, jesu li otpali za novu akciju?

Hrvatsku čekaju prijateljske utakmice protiv Slovenije i Bugarske.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. ožujak 2022. 18:45

Šime Vrsaljko i Marcelo Brozović niti ove subote nisu bili u konkurenciji za prvenstvene utakmice Atletica odnosno Intera. Izbornik Zlatko Dalić aktivirao je dva pretpoziva, na okupljanje dolaze Mile Škorić i Nikola Moro. Prvi je zamjena za Vrsaljka, drugi za Brozovića.

Jesu li Vrsaljko i Brozović otpali, izbornik još nije priopćio. Vrsaljko je dva tjedna izvan treninga, a Brozović tjedan i pol. Utakmice nisu natjecateljski ključne da bi morali ići na put po svaku cijenu, stvar je procjene izbornika i igrača hoće li moći zaigrati koju minutu ili eventualno samo biti s ekipom. Ili će ipak ostati doma. Obojica bi rado u Katar… Vatreni u Dohu lete u utorak, prvi susret sa Slovencima je u subotu 26. ožujka, a drugi s Bugarima tri dana kasnije.

Šime Vrsaljko ozlijedio je bedreni mišić, na kojem je imao rupturu, i to u blizini kuka, na prvenstvenoj utakmica Atletica i Betisa 6. ožujka, kad je morao iz igre te je zamijenjen u 21. minuti. Izbornik ga je sutradan ponovno pozvao u reprezentaciju, u kojoj nije bio od Eura i rekao da taj problem nije teže prirode, da će biti u redu. Međutim, oporavak ne ide tako brzo, preskočio je četiri utakmice svojega kluba, novi dolazak među Vatrene se zakomplicirao.

Marcelo Brozović izašao je s terena u Liverpoolu u Ligi prvaka. Od tada nije u konkurenciji, tako niti za dvoboj Intera i Fiorentine, otišao je kući iz kampa Appiano Gentile. Kod obojice su granične situacije, može ih se voditi u Katar, možda budu fit za određenu minutažu, ali ima i puno rezona da ih se ostavi kako bi se u miru oporavili.

Mile Škorić je stoper i njegovo pozivanje zbog ozljede Vrsaljka očito je motivirano Dalićevom najavom da će igrati u rasporedu 3-5-2, pa jedan čovjek u središtu obrane više nije loša opcija. Za te uloge ionako među pet imena ima i Dejana Lovrena koji dugo ne igra zbog ozljede. Ostali su Gvardiol, Ćaleta-Car, Vida i Pongračić. Škorić ima šest nastupa u A vrstu. Ne bude li Vrsaljka samo Josip Juranović ostaje za desnog bočnog, iako su tu može kombinirati i s ofenzivnijim igračima poput Josipa Brekala. Nikola Moro je zadnji vezni iz moskovskog Dinama, bio je u kombinacijama Zlatka Dalića, no zasad još nije debitirao za A reprezentaciju.

Linker
27. travanj 2024 18:29