Dejan Lovren
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
BAREM 11 IH PREBOLJELO BOLEST

Protiv koronavirusa cijepila se velika većina Vatrenih, popustio je i Lovren koji se žestoko protivio

Oni koji se nisu cijepili već su preboljeli COVID-19, a takvih je mnogo u hrvatskim redovima.
Piše: Dražen Antolić/Sportske novostiObjavljeno: 09. lipanj 2021. 10:16

HNS je putem glasnogovornika informirao medije da se velika većina igrača hrvatske reprezentacije cijepila protiv virusa COVID-19 te gotovo svi članovi stručnog stožera. Od onih koji nisu uglavnom se radi o ljudima koji su preboljeli tu bolest. To je bitno jer vidi se na primjeru Sergija Busquetsa koliko korona može napraviti problema, a svaki izbornik na Euru želi imati najjači sastav.

Vatreni su se u ponedjeljak testirali i svi su bili negativni, to je već treći put u ovoj akciji kako su negativni, a odsad će test raditi svaki put 48 sati prije utakmice i to u Rovinju. Potom će letjeti u London i kasnije u Glasgow…

Premda javno dostupnim informacijama jedanaestorica Dalićevih izabranika preboljela su tu virusnu infekciju. Ne isključujemo mogućnost da je još koji jer nisu svi htjeli izaći s tim podacima van. Čak imamo naznake da su još neki, ali nemamo potvrdu. Solidna brojka za dobar kolektivni imunitet, dodajući i cijepljene.

Hrvatska reprezentacija pretrpjela je tijekom jeseni izostanke zbog koronavirusa. Dogodilo se u studenom kad je Domagoj Vida u poluvremenu susreta s Turskom i Istanbulu doznao za pozitivan nalaz. Vida je za taj susret bio negativan, ali su na dan utakmice radili novi test za put u Švedsku na kojem je dobio lošu vijest. Po dolasku u Stockholm isto se dogodilo i Marcelu Brozoviću, a koji dan kasnije u Splitu prije Portugala i Marinu Pongračiću.

Osim njih, u listopadu 2020. godine to je objavljeno za Josipa Brekala, Antu Budimira i Andreja Kramarića nakon što su se iz nacionalne vrste vratili u klubove. Sličan problem imali su igrači Dinama Dominik Livaković i Bruno Petković, koji su se kasnije priključili reprezentaciji u Švedskoj, te njihov kolega Joško Gvardiol. Šime Vrsaljko zbog korone je pauzirao proteklog ljeta, Mile Škorić neko vrijeme nije igrao za Osijek, Ante Rebić bio je pozitivan u siječnju u Milanu.

Kako većina nogometaša nije imala simptome ili su bili manji, zasad nema informacija da bi bilo kome ostale dalekosežne posljedice. No, izostanak s važnih utakmica svakom je noćna mora. Tko “padne na testu” mora deset dana u izolaciju, kako god da se osjećao. Čak i ako misli da je zdrav.

Cijepio se i Dejan Lovren, koji je usred prvog "lockdowna" reagirao na jednu objavu osnivača Microsofta, Billa Gatesa poručivši mu: "Gotovo je, Bille. Ljudi nisu slijepi. Dijelio je i video-zapise Davida Ickea, poznatog teoretičara zajvera.

Iako je govorio kako nije antivakser, zalagao se za slobodu izbora.

- Kad pročitam da oni koji nisu cijepljeni ne bi smjeli dobiti posao, propitujem ta pitanja i ljudska prava. Ne mislim da je cijepljenje opasno, ja govorim o slobodi izbora. Nitko me ne bi smio prisiljavati na išta. Ako želim ići prošetati, to bih smio učiniti bez ičije dozvole. Vjerujem da bi svi trebali imati slobodu izbora. Ako se želite cijepiti, samo dajte. Ako ne, onda prihvatite potencijalnu opasnost na svoju odgovornost - rekao je Lovren.

VATRENI KOJI SU PO POZNATIM PODACIMA PREBOLJELI KORONU

Livaković
Vrsaljko
Vida
Škorić
Gvardiol
Brozović
Brekalo
Rebić
Budimir
Petković
Kramarić

Linker
14. travanj 2024 14:43