ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
IZBORNIK ZADOVOLJAN

Prva reakcija Zlatka Dalića: ‘Samo nisam htio njih! Na SP-u ne možeš očekivati laganu skupinu‘

‘Ne smijemo nikoga podcijeniti, teški su to protivnici, idemo korak po korak kako bi ostvarili svoj clij‘
Piše: SNObjavljeno: 01. travanj 2022. 20:10

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u F skupini Svjetskoga prvenstva 2022 u Kataru zajedno sa selekcijama Belgije, Maroka i Kanade, odlučio je u petak ždrijeb u Dohi.

Hrvatska otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom. Točne satnice i stadioni na kojem će igrati Hrvatska bit će poznati naknadno.

Niti s jednim od protivnika u skupini Hrvatska nije igrala na svjetskim prvenstvima, a ako Hrvatska osvoji prva dva mjesta u skupini, onda u osmini finala ide na prve dvije momčadi iz skupine E u kojoj su Španjolska, Njemačka, Japan, te pobjednik dvoboja Kostarike i Novog Zelanda.

Svoje mišljenje o skupini dao je i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

- Uglavnom sam zadovoljan, ne možeš očekivati laganu skupinu, ovo je ipak Svjetsko prvenstvo. Dobili smo Belgiju koja je tri godine bila prva na Fifinoj ljestvici. Kanada je momčad koja je bila dobra u kvalifikacijama, svakog dana napreduju i neće biti lagan zalogaj. Maroko je sjajna momčad, ekipa koju vodi Vaha, najuspješniji trener kvalifikacija. Bit će nam to teška utakmica, ali mi znamo što nam je cilj, moramo ići na pobjedu u svakoj utakmici.

image
KARIM JAAFAR Afp

Vatreni su na otvaranju izbjegli Belgiju s kojom će igrati posljednju utakmicu u skupini.

- Ako pogledamo ždrijeb, mi znamo što nam je činiti, ne smijemo nikoga podcijeniti, teški su to protivnici, ali, idemo korak po korak kako bi ostvarili svoj clij. Optimist sam da ćemo igrati dobar nogomet i proći skupinu. Nisam htio Francusku, s njima igramo u zadnje vrijeme puno utakmica, ostalo je bilo po željama i ne možemo biti nezadovoljni.

Kako su izgledali posljednji dani u Dohi?

- Proveli smo nekoliko lijepih dana ovdje, odigrali dvije dobre prijateljske utakmice. Pomoglo nam je sve da se malo upoznamo s vremenom i uvjetima. Napravili smo dobru stvar, a sada slijedi Liga nacija i pripreme za SP.

Dalić je u prijateljskim utakmicama isprobao sustav 3-5-2, te smatra kako će do SP sigurno još koji puta probati zaigrati u toj formaciji.

- Rekli smo da ćemo probati da vidimo kako to izgleda, isprobat ćemo to još koji put. Meni je najvažnije da svi igrači budu spremni za SP. Vjerujem u našu reprezentaciju, u bilo kojem sistemu da igramo.

image

Ante Vučemilović, Zlatko Dalić, Marijan Kustić.

ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Oglasio se i prvi čovjek hrvatskog nogometa Marijan Kustić. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza pun je vjere u izbornika Zlatka Dalića i Vatrene.

- Mislim da možemo biti zadovoljni ždrijebom, iako respektiramo sve protivnike u skupini. Belgija je već nekoliko godina sigurno jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, iza Kanade je odlično odrađen kvalifikacijski ciklus, a Halilhodžić kao izbornik Maroka nas odlično poznaje. Međutim, vjerujem u našu reprezentaciju i izbornika Zlatka Dalića te s puno razloga za optimizam idemo na Svjetsko prvenstvo. - rekao je poslije ždrijeba Kustić.

Linker
24. svibanj 2024 02:20