Tom Dubravec / CROPIX
IMA LI KRAJA?

RAKITIĆ I REBIĆ ODAVNO SU IZGUBLJENI, A SADA SU JOŠ TRI IMENA OTPALA ZA WALES 'Morat ću se raspitati ima li tko slobodan u mladoj reprezentaciji'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. svibanj 2019. 19:07

Vatreni su uveličali 100. obljetnicu Nogometnoga kluba Omiš i nakon dugo godina počastili Dalmaciju svojim gostovanjem. Prigodna utakmica na lokalnom stadionu Anđelko Marušić Ferata protekla je u iznimno ugodnom okruženju i sjajnoj atmosferi.

Viceprvaci svijeta slavili su rezultatom 5:0, a pogotke su postigli Ivan Perišić, Josip Brekalo, Luka Modrić, a svoje je neslužbene prvijence za reprezentaciju upisao i Dinamov napadač Bruno Petković.

Revijalna utakmica poslužila je našim nogometašima kao uvertira u kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa koja će se igrati 8. lipnja na stadionu Gradski vrt u Osijeku.

Izbornik Zlatko Dalić istaknuo je brojne poteškoće koje trenutno prate Vatrene:

"Hvala Omišu, hvala Dalmaciji. Došli smo tu s velikim veseljem, a sada slijedi Wales... Imamo dosta problema i moramo ih u sedam dana riješiti. Otpali su Rakitić i Rebić, a ne možemo računati s Vlašićem, Bradarićem i Rogom. Razgovarat ću s izbornikom mlade reprezentacije Nenadom Gračanom da vidimo tko je eventualno slobodan i raspoloživ. Čekamo da nam se još priključi i Kovačić u Opatiji. Bit će nam teško, zahtjevna je to utakmica, ali očekujem veliku podršku protiv Walesa."

Vratar Dinama Dominik Livaković, koji se sve više nameće kao prvi golman reprezentacije, dodao je:

"Svi su sretni što smo došli nakon toliko godina u Dalmaciju i sigurno nam treba ovakva pozitivna atmosfera prije Walesa. To je jako bitna utakmica, treba nam pobjeda i nadam se da ćemo je ostvariti.", zaključio je Livaković.

Reprezentacija će već od subote preseliti Rijeku, gdje će se na stadionu na Rujevici pripremati za dvoboj u Osijeku, kamo će hrvatski nogometaši stići u petak, dan uoči dvoboja s Walesom.

Utakmica Hrvatska - Wales je na programu u subotu, 8. lipnja, s početkom u 15 sati, a sva mjesta na osječkom stadionu Gradski vrt odavno su rasprodana. Dalićevim izabranicima je nakon poraza u Mađarskoj nužno potrebna pobjeda kako već na startu kvalifikacija svjetski doprvaci ne bi došli u nezavidan položaj i kompromitirali svoje izglede za plasman na Euro 2020.

Linker
27. travanj 2024 09:24