Ranko Suvar / CROPIX
VATRENI OTPUTOVALI ZA SLOVAČKU

REBIĆ IZNENADIO BURNOM REAKCIJOM, DALIĆ UOČI PUTA U SLOVAČKU SVE OBJASNIO 'Ma to su se njih dvojica samo zafrkavali! Moramo se malo oraspoložiti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. rujan 2019. 13:42

Izbornik Zlatko Dalić i njegova vojska otputovali su u četvrtak ujutro prema Slovačkoj, točnije Trnavi gdje ih u petak (20.45) očekuje dvoboj protiv Slovačke. Bit će to prvi službeni međusobni dvoboj u povijesti ove dvije nogometne reprezentacije.

Nakon proglašenja hrvatske neovisnosti, Vatreni i Slovaci su igrali šest puta i sve su bile prijateljske utakmice. Obje reprezentacije imaju po dvije pobjede, a dvije utakmice su završile bez pobjednika, uz razliku pogodaka 8-8.

Zlatko Dalić uoči puta nije želio otkriti početni sastav protiv ozbiljnog protivnika koji očekuje Vatrene u sklopu kvalifikacija za Euro 2020.

- Nemam običaj otkrivati sastav, ali neće biti puno promjena. Igrat ćemo napadački i tražiti tri boda, a kada je sastav u pitanju objavit ću ga sutra. Trenirali smo dva dana i dobro se spremili za idućeg protivnika. Bit će to slična utakmica kao ona u Budimpešti, ali ne smijemo ponoviti onakvu igru - rekao je izbornik, pa kratko prokomentirao atmosferu:

- Odlična je, veseli smo i dobro raspoloženi.

Javnost je malo zabrinula reakcija Ante Rebića koji je prilikom davanja izjava u srijedu naprasno otišao u svlačionicu nakon što se na njegov račun malo našalio Ivan Perišić. Naime, prilikom izlaganja iza ugla mu je prišao Perišić i dobacio na talijanskom jeziku.

- Pričaj talijanski… - možda još koju riječ jer nije se sve najbolje čulo. Rebić očito jest, okrenuo se prema njemu:

- Ma, nemoj me… - reagirao je, promrmljao još nešto, kao "izvini“, valja prema glasnogovorniku Tomislav Pacaku kojem je iz ruke uzeo mobitel i vidno ljutit odjurio u svlačionicu. Bez povratka.

Izbornik tvrdi kako nije dogodilo ništa strašno i da je sve bila samo šala.

- Ma oni su se zezali, nema tu nikakvih problema. Dobro su raspoloženi i orni za posao. Znamo svi da će biti jako teško i ne možemo biti stalno pod pritiskom, moramo se malo oraspoložiti - rekao je Dalić i otišao zajedno s Vatrenima put Trnave.

Linker
03. svibanj 2024 00:52