ROBERT PERRY Afp
KOMENTAR DRAŽENA ANTOLIĆA

Rebić je napravio najjači udar na Dalića ikad! Evo zbog čega je najvjerojatnije krenuo u osvetu

Čovjek bi rekao da bi se Rebić trebao osjećati dužan Daliću, a evidentno je da nije tako...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. lipanj 2021. 21:45

Ante Rebić lako će dobiti istomišljenike za tvrdnju koja je objavljena na njegovom službenom Instagram profilu da je hrvatska reprezentacija već dvije-tri godine sranje, što je potom obrisano jer očito je netko iz njegova miljea zaključio kako su neke rečenice prejake i preotvoreno zabodene u izbornika. No, činjenica da Rebić "plače“ za pravim trenerom kakvog "nismo imali da iskoristi ovu talentiranu generaciju“, najjači je igrački udar na Dalića otkako vodi Vatrene. I očito osvetnički.


Netko bi kazao koga ti kruhom, on tebe kamenom jer Zlatko Dalić jedan je od rijetkih trenera kod kojih bi Ante Rebić igrao u prvih jedanaest hrvatske reprezentacije. Na Euru je startao u čak tri od četiri utakmice iako mu je po formi i izvedbama mjesto više bilo na tribini nego na klupi, a nikako na terenu. Otkako je Dalić izbornik Rebić ima stalno mjesto u kadru A vrste. Stavio ga je na svoj prvi popis u studenom 2017. godine za doigravanje za Svjetsko prvenstvo s Grčkom i uveo u igri, a do danas figurira kao njegov ljubimac.

image
DAMIR SENCAR Afp

Samo čovjek koji je zaljubljen u Rebića davao bi mu tolike šanse, a on je, iako napadač, u 42 nastupa za Vatrene dao tri gola. Dalić je forsiranjem Rebića preko svake mjere navukao ljutnju nekolicine igrače koji su uvjereni da moraju igrati prije njega. Tako je bilo i u Danskoj sa Španjolskom.


Međutim, od svih tih nezadovoljnika od kojih nečiji roditelji ili menadžeri šalju poruke novinarima protiv Dalića, ali se nitko nije osobno oglasio, istupio je baš Rebić. Pritom se nije ni zapitao bi li kod toga drugoga "boljega" on imao minutažu u nacionalnoj vrsti.


Je li Rebić otvorio Pandorinu kutiju, hoće li ga slijediti još netko od Vatrenih? Čeka li nas napeto ljeto u kojem će se preko društvenih mreža i medija raščišćavati odnosi u reprezentaciji? Zašto je to Rebić napravio? Rebić se najvjerojatnije prepoznao u Dalićevoj jučerašnjoj izjavi na presici da su "neki igrači potrošili sve kredite", a vjerojatno mu je zasmetalo i Dalićevo isticanje da smo primili gol dok je mijenjao kopačke i zbog toga je dobio anatemu. Čini se da mu je to bilo dovoljno za ovakav osvetnički čin.

Čovjek bi rekao da bi se Rebić trebao osjećati dužan Daliću, a evidentno je da nije tako. Pred javnošću je ispao krajnje nezahvalan, ali samo oni znaju kakvi su njihovi odnosi.


Što se Rebića tiče, prvo pitanje koje bi si trebao postaviti je koliko je on pridonio da Hrvatska napravi puno više. Što ne znači da Dalić nije griješio, što je i sam priznao. Primjerice s time što mu je igrao Rebić.

Mnogi se čude takvom istupu, ali zapravo odražava stanje uma mnogih današnjih nogometaša. Slava i novac udarili su im u glavu, za sebe misle da su proroci, netolerantni su i na najmanju kritiku, od koga god dolazila i koliko god bila poštena ili utemeljena.

Dalić je previše popustljiv, morat će udariti šakom o stol i napraviti reda u reprezentaciji. Krajnji mu trenutak. Za početak neka se riješi starih ljubavi i u prvi plan gurne najspremnije i najbolje. Koji Hrvatska ima, a u reprezentaci umjesto minutaže skupljaju frustracije.

Linker
08. travanj 2024 08:35