BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
BAD BOY VATRENIH

Rebić nije prvi put ovako reagirao: Vrijeđao Italiju, a nakon Perišićeve šale otišao je u pola rečenice

Kakve je sve ekscese imao hrvatski napadač Ante Rebić u prošlosti...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. srpanj 2021. 07:18

Ante Rebić nije prvi put ovako reagirao, nije prvi put objavom na društvenim mrežama podigao tenzije. Još dok je igrao u Italiji, ili, dok nije igrao, jednim je svojim statusom razljutio tamošnju javnost: “Najgluplja zemlja na svitu, kunem se. Koja glupa zemlja. Koja gluperda od države” - bili su tad njegovi statusi.

Logično, Talijani su poludjeli, pozvali ga na odgovornost, a on se pravdao da se šalio, da mu je bilo dosadno. Svakojaki su mu bili alibiji, malotko mu je povjerovao. U Fiorentini se nije naigrao, otišao je u Leipzig, tada ne uspješan kao danas, pa je i tamo imao problema s minutažom. Odlučio je i to podijeliti na društvenim mrežama.

- Klupa, moja nova pozicija - iskazao je nezadovoljstvo na svoj način.

Najbolje je igrao u Eintrachtu, više je puta rekao i kako mu je tamo puno pomogao Niko Kovač, koji je u njega vjerovao kad nitko nije. U Frankfurtu nisu bili zadovoljni njegovim ponašanjem, smetalo ih je i što ne pokazuje nikakav interes za učenje njemačkog.

Legendarna je snimka jednog intervjua kad mu je suigrač Mijat Gaćinović prevodio pitanja na njemački. Ipak, zahvaljujući Kovačevu trudu Rebić je dobio kontinuitet, Eintracht ga je otkupio od Fiorentine, a kasnije je otišao u Milan.

Neobičan je bio i događaj u mix zoni maksimirskog stadiona uoči utakmice sa Slovačkom. Rebić je davao izjave, Badelj i Perišić su se malo našalili na njegov račun, Perišić mu je poručio da “odgovori na talijanskom”. Rebića je to toliko pogodilo da je samo otišao u svlačionici, u pola rečenice.

Pamte se i dva njegova isključenja. Prvo, nakon grubog i nervoznog starta na SP-u u Brazilu, protiv Meksika. Drugo, u utakmici Eintrachta i Strasbourga. Nogom je u koljeno, navodno u žaru borbe, udario gostujućeg vratara, dobio je, uz crveni, još pet utakmica kazne! Poslije mu je kazna smanjena na tri utakmice plus jednu uvjetnu.

Linker
19. travanj 2024 04:26