PATRICIA DE MELO MOREIRA
TRIJUMF SVJETSKIH PRVAKA

Ronaldo i društvo stižu na Poljud bez rezultatskog imperativa: ‘Ja sam kriv za prvo poluvrijeme!‘

Portugal se oprostio od naslova u Ligi nacija, a Francuska je prva i ide na završni turnir
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. studeni 2020. 08:20

Iako je do kraja skupine u Ligi nacija ostalo još jedno kolo, sve je riješeno u izravnom okršaju dvije vodeće momčadi. Aktualni svjetski prvak bio je bolji od europskog prvaka (1:0), a Portugal se ujedno oprostio i od naslova u Ligi nacija. Francuska će sudjelovati na završnom turniru, dok Ronaldo i društvo u Split dolaze bez rezultatskih imperativa.

Minimalna pobjeda bila je dovoljna Tricolorima koji su osigurali prvo mjesto u našoj skupini zahvaljujući boljem omjeru s Portugalom, pa ni oni neće imati nikakav pritisak u posljednjem kolu sa Šveđanima...

image
Fernando Santos
PATRICIA DE MELO MOREIRA


Velika borba vodila se do samoga kraja, presudio je gol N'Gola Kantea iz 54. minute. Rabiot je tukao iskosa s lijeve strane, Rui Patricio slabo reagirao, a na pravome mjestu našao se veznjak Chelseaja koji je poentirao s tri metra. Francuska je bila bolja momčad u prvom poluvremenu, Martial je imao tri izgledne prilike, ali se domaća mreža nije zatresla.

Portugal je bolje ušao u nastavak utakmice, Fonte je glavom pogodio okvir, u strijelce se mogao upisati i Ronaldo, ali rezultat se nije mijenjao.


- Na poluvremenu sam igračima rekao da Francuskoj ne možemo stalno ostavljati prostore, bolje smo krenuli u nastavku, ali smo onda primili onakav gol. Reagirali smo nakon toga dobro, radili smo ono što smo željeli od prve minute. No, odgovornost za prvo poluvrijeme je moja – izjavio je portugalski izbornik Santos.


- Pobjeda je zaslužena, izborena s puno solidarnosti, također i kvalitete. Ostvarili smo naš cilj, željeli smo osvojiti prvo mjesto. Što god da se dogodi u posljednjoj utakmici, ostat ćemo prvi. Dobro je ispunjavati ciljeve. Jako sam ponosan na igrače, ovo je za njih jako komplicirano razdbolje – kazao je francuski izbornik Deschamps.

Linker
23. travanj 2024 19:10